Digidexo.com

Hva gjør Belly Fat?

Hva gjør Belly Fat?


"Middle-spredning i alder" er en bekymring for aldring av hensyn til både utseende og helse. Overflødig magefett har vært knyttet til økt risiko for en rekke alvorlige tilstander. Heldigvis er opphopning av magefett med alderen reversibel med riktig kosthold og mosjon.

Tilstand

For kvinner i særdeleshet, har en tendens andelen av fett til kroppsvekt å øke i midten år. Under overgangsalderen spesielt, ekstra pounds samles i midsection, når fettlagring begynner å favorisere overkroppen i stedet for hofter og lår. Lavere kroppen fett, noe som skaper en pæreformet utseende, er underhudsfett. Magefett, og skaper et eple form, er for det meste visceralt fett.

Årsaker

Arv og hormoner er to faktorer som påvirker hvor fettet akkumuleres. Det er identifisert en rekke gener som påvirker antall fettceller en person utvikler og hvor de er lagret. I tillegg er reduksjon av østrogen produksjon og øket forhold mellom androgen (mannlige hormoner) til østrogen i overgangsalderen vært knyttet til økte nivåer av kortisol. Kortisol er et stresshormon som forårsaker opphopning av magefett.

Type

Hvor fettet ender opp gjør en stor forskjell for helsemessige bekymringer, ifølge en desember 2006 artikkel i Harvard kvinner Health Watch. Magefett, eller visceralt fett, er et større helseproblem enn underhudsfett. Underhudsfett kan gripes med hånden, men visceralt fett ligger dypt inne i bukhulen, padding mellomrommene mellom organer. Visceralt fett er knyttet til metabolske forstyrrelser, økt risiko for kardiovaskulær sykdom og type 2-diabetes, og, hos kvinner, brystkreft og behovet for galleblæren kirurgi.

Problem

Kropps fett brukt til å bli betraktet som lagring for fett som venter på å bli brukt til energi, men forskning tyder nå på at fettcellene, og abdominal fettceller i særdeleshet, er biologisk aktive. Fettcellene produsere hormoner leptin og adiponectin, samt cytokiner, immunsystem kjemikalier som fremmer insulinresistens og lav-nivå kronisk inflammasjon. Disse og andre biokjemikalier ha en negativ effekt på insulinfølsomheten av celler, blodtrykket og blodpropper.

Løsning

Den gode nyheten er at mye kan gjøres for å bekjempe magefett. Mellom 30 og 60 minutter av regelmessig moderat intensitet fysisk intensitet er utgangspunktet for å kontrollere vekten og magefett. Styrketrening kan også hjelpe. Spis magre proteiner og komplekse karbohydrater som frukt, grønnsaker og helkorn, og se på porsjonene. Kutte kalorier drastisk, på den annen side, kan tvinge kroppen inn i sult-modus, noe som bremser stoffskiftet, og faktisk får den til å lagre fett mer effektivt senere, ifølge Harvard kvinner Health Watch.