Digidexo.com

Bivirkninger av langvarig bruk av Miralax hos barn

Miralax er en over-the-counter avføringsmiddel for barn og voksne med sporadisk forstoppelse. Det er ikke anbefalt for langsiktig bruk, og enhver bruk i mer enn 7 dager skal være godkjent av en lege. Leger anbefaler ofte Miralax for barn med forstoppelse, men noen foreldre har begynt å stille spørsmål om langvarig bruk fører til alvorlige bivirkninger. Generisk navn for Miralax er polyetylenglykol 3350.

Historie

Schering-Plough Corporation (SGP) opprinnelig introdusert Miralax som et kolon rens for pasienter som gjennomgår koloskopi. De begynte å gi det for bruk som en resept avføringsmiddel for behandling av forstoppelse sporadisk. I 2007 ble resept-styrke Miralax tilgjengelig som en over-the-counter medisiner.

Funksjon

Miralax bidrar til å lindre sporadisk forstoppelse. De arbeider for å stimulere til mer hyppig avføring ved å trekke vann i fordøyelseskanalen.

Bivirkninger av kortsiktig bruk

Kortvarig bruk av Miralax kan føre til mindre bivirkninger som gass, kvalme, oppblåsthet og kramper. Mulige alvorlige bivirkninger er alvorlig diaré, blodig avføring og alvorlige magesmerter.

Bivirkninger av langvarig bruk

Anekdotiske historier foreslå en rekke bivirkninger av langvarig bruk av Miralax inkludert leddgikt, skjelvinger og personlighetsendringer. Motsatt kan en undersøkelse publisert i 2007 fant ingen alvorlige bivirkninger med langvarig bruk av Miralax.

Advarsel

Miralax bør ikke brukes hvis du er allergisk mot polyetylenglykol eller har en intestinal blokkering. Hvis du har nyresykdom, bør du bruke Miralax bare under tilsyn av lege.