Digidexo.com

Slik reparerer mitralklaffprolaps

Slik reparerer mitralklaffprolaps


Mitralklaffprolaps er en tilstand der en av ventilene i hjertet (mellom venstre atrium og venstre ventrikkel) ikke lukkes helt når hjertet slår, slik at litt blod å strømme tilbake inn i atriet. Symptomene på MVP inkluderer hjertebank, svimmelhet og tretthet. Mesteparten av tiden vil legen bare å overvåke tilstanden, men noen tilfeller kan kreve mer komplisert behandling.

Slik reparerer mitralklaffprolaps

•  Ikke få panikk. Ifølge Cleveland Clinic, om lag 3 prosent til 5 prosent av mennesker har MVP og de fleste ikke engang er klar over det. Vanligvis lekkasjen er så liten at det fører ingen merkbare effekter og krever ingen medisinsk intervensjon. Ikke plasser lagt belastning på hjertet ved å bli engstelig.

Se legen din. Hvis du har et mildt tilfelle av MVP, din lege vil generelt anbefale årlige besøk for å overvåke tilstanden.

Spør legen din om medisiner som betablokkere, digoksin eller vasodilators ville være nyttig. De fleste mennesker med MVP trenger ikke å ta medisiner for tilstanden.

Utdanne deg selv på symptomene på endokarditt, en infeksjon i hjerteklaffene. Personer med MVP er mer utsatt for å utvikle endokarditt. Du bør også fortelle tannlegen din hvis du har MVP. Legen din kan anbefale at du tar antibiotika før har noen dental prosedyre gjort, inkludert rutine rengjorde.

Spør legen din om operasjon er nødvendig. Noen 10 prosent til 15 prosent av personer med MVP krever kirurgi. Under operasjonen, leger enten reparere den ødelagte ventilen eller erstatte den med en mekanisk ventil eller et biologisk ventil (fra et dyr, for eksempel en gris eller ku).