Digidexo.com

Grønn te helsemessige fordeler

Grønn te helsemessige fordeler


I hundrevis av år har mennesker hatt grønn te for sin deilig smak og rekke helsemessige fordeler. Grønn te inneholder helse-boosting antioksidanter, kjent som polyfenoler. Faktisk har grønn te 10 ganger flere polyfenoler enn frukt og grønnsaker, i henhold til Dr. John Weisburger. Disse antioksydanter hjelpe ødelegge frie radikaler i legemet. Mens noen studier har knyttet grønn te til reduksjoner i hjertesykdom og kreft, trengs mer forskning før vi kan ha en fullstendig forståelse av dens fordeler.

Hjertesykdom

En stor del av forskningen på dyr, blant annet en studie utført ved University of Bari i Italia, har funnet at antioksidanter i grønn te kan redusere blodtrykk og bedre hjertefunksjon. Andre studier har funnet at grønn te kan bidra til å redusere kolesterol ved å hemme absorpsjon av kolesterol under fordøyelsen. Mer forskning er nødvendig for å fastslå nøyaktig hvor grønn te påvirker kardiovaskulære systemet, men en gjennomgang publisert i Journal of American College of Nutrition viser at regelmessig inntak av grønn te - minst fem kopper per dag - kan bidra til å opprettholde hjerte helse . FDA er ikke helt fornøyd om koblingen mellom grønn te og hjertesykdommer, så forventer å se mer forskning på dette temaet i fremtiden.

Kreft

Noen meget spennende undersøkelser har fastslått at grønn te kan ha anti-tumor egenskaper, og kan spille en rolle i å redusere risikoen for kreft. Folk i Japan, som jevnlig drikker grønn te, har lav forekomst av kreft. Forskere ved UCLA fant at polyfenoler i grønn te kan påvirke proteiner som kreves for tumorvekst og bremse eller stoppe veksten av kreftceller. Likeledes har studier på eggstokkreft pasienter vist at kvinner som drikker grønn te levde lenger med sykdommen enn kvinner som ikke gjorde. Det er ikke nok bevis for leger å anbefale grønn te som behandling for kreft, men forskning fortsetter.

Vekttap

Det er noen spekulasjoner om at grønn te kan hjelpe til med vekttap. I Japan tapte overvektige pasienter på en diett som fikk 583 mg av grønn te ekstrakt hver dag mer vekt og kroppsfett enn de som fikk bare 96 mg ekstrakt. Andre studier har vist at grønn te ikke vil be vekttap på egen hånd, men det kan hjelpe slankere miste mer vekt i forbindelse med et sunt kosthold og regelmessig mosjon. Det er ennå ikke kjent hvorfor dette skjer, men forskere spekulerer i at polyfenoler i grønn te kan øke metabolismen.

Andre fordeler

Grønn te har tradisjonelt vært brukt i asiatiske kulturer for å regulere blodsukkeret, og det kan spille en rolle i å hjelpe folk unngå eller kontrollere diabetes. En studie utført i Japan ved universitetet i Osaka på nesten 20.000 menn og kvinner fant at personer som drakk mer enn seks kopper grønn te om dagen reduserte risikoen for å utvikle type 2-diabetes med 33%. Grønn te har også vært knyttet til lavere forekomst av leversykdom og inflammatorisk tarmsykdom.

Høste fordelene

Mens de konkrete helsemessige fordeler ikke er bekreftet, de fleste helseeksperter er enige om at te er en usedvanlig sunn drikke. Du kan gjøre kroppen din en stor tjeneste ved å drikke te i stedet for brus eller andre høy-kalori drikker. Få mest mulig ut av din grønn te ved hjelp av kokende vann og bløtlegging den i minst tre minutter. Etter at grønn te har brygget, kaste i en skive sitron eller spiseskje med sitronsaft. Studier har vist at tilsetning av sitronsaft til te hjelper kroppen absorbere flere av antioksidanter.