Digidexo.com

Hva som utgjør et sunt kosthold?

Hva som utgjør et sunt kosthold?


De fleste av oss spiser mat som gjør oss fete, trøtt eller rett og slett syk. Vi spiser på denne måten fordi det er rimelig, praktisk, eller fordi vi spiste på den måten som barn. Som et resultat, ender vi opp med å ta piller (kosttilskudd, smertestillende og antibiotika) som vi kunne sannsynligvis unngå hvis vi bare vil lære å spise riktig mat i riktige mengder --- matvarer som ville gjøre våre dietter og våre kropper mer sunt .

Identifikasjon

En sunn diett balanserer de næringsstoffene som er nødvendige for å opprettholde den menneskelige kroppen. Det gir næringsstoffer som er spesielt nødvendig på visse tider i livet, under visse årstider, og ved visse typer mennesker.

Funksjon

Næringsstoffene vi forbruker i vårt kosthold hjelp bygge blod, nerver, bein og vev. De produserer hormoner avgjørende for vekst, reproduksjon, nerve og beindannelse, og psykisk helse. Antioksidanter avgifte giftstoff som finnes i våre systemer, bidrar til å produsere energi, og bidra til bein og muskelutvikling. En sunn diett balanserer karbohydrater (for energi), fett (for celler, immunsystemet og vitamin absorpsjon), fiber (for kontroll av kolesterol, blodsukker og regelmessighet) og det store utvalg av proteiner, vitaminer, mineraler og sporelementer i riktig proporsjoner å holde kroppen vokser eller fornye seg selv, for å holde vev smidig, immunsystemet sterkt, og nervene fungerer.

Betraktninger

Når du planlegger en balansert, sunt kosthold, kan enkelte særlige hensyn. Barn og kvinner trenger mer kalsium (og vitamin D brukes til å behandle den). Menn trenger mer fiber. De med medisinske tilstander som diabetes må unngå visse matvarer eller begrense mengder av enkelte næringsstoffer. Overvektige mennesker trenger å begrense inntaket og spre ut sine spise mønster for å holde kroppens karbohydratforbrenningen mekanismer i drift. Undervektige mennesker kan trenge å øke sine fett-til-protein forholdstall. Ingen av disse diett komponenter opererer i isolasjon. En sunn diett avhenger balansering næringsstoffer i et unikt mønster for en bestemt person. For maksimal nytte, bør matvarer være frisk, ubehandlet og utarbeidet etter matlaging teknikker som grilling, broiling eller dampende som legger så lite ekstra fett, natrium eller andre unødvendige ingredienser som mulig.

Fordeler

Det er etablert rollen av vitaminer, mineraler og aminosyrer i å bygge en sterk autoimmune system. Visse næringsstoffer er gunstig i forkjøpet forhold. Vitamin C er et godt eksempel. Det kan bidra til å redusere risikoen for utvikling av grå stær i kombinasjon med vitamin E, selen og karotener, og hjelpemidler urin helse og sårheling. Folk som balanserer elementene i sine dietter som bidrar til å styrke den autoimmune system fangsten færre "bugs", føle seg bedre, og savner mindre arbeid enn folk som forsømmer disse næringsstoffene (eller overdose dem).

Misforståelse

De fleste mennesker trenger ikke vitamintilskudd hvis de spiser en ernæringsmessig balansert diett som tar hensyn til eventuell allergen, kjønn eller aldersrelaterte behov. Kjemiske cocktails markedsføres som vitaminer kommer under mer vitenskapelig gransking for falsk trygghet de gir folk som føler seg fri til å spise feil typer mat fordi de har "tatt sine vitaminer." Dessuten kan du ta for mye av en god ting. Mange vitaminer og mineraler har ubehagelige, selv giftig, bivirkninger når over-konsumert.