Digidexo.com

Næringsinnhold av Rice

Rice er en frokostblanding korn og vokst som en årlig plante. På grunn av den ernæringsmessige verdien av ris og sin høye komplekse karbohydratinnhold, regnes det som en viktig stift mat for mange deler av verden, spesielt tropiske strøk. Det finnes flere former av korn; Imidlertid, hvit og brun er de mest vanlige. I tillegg er forskjellige typer av ris er tilgjengelig, inkludert langkornet, middels korn og korte fibrer. Det er mange måter å tilberede kornet, inkludert koking og steking. En porsjon er ½ kopp eller tilsvarende 1/2 en baseball.

Kalorier

En servering av brun ris inneholder 108 kalorier og 8 kalorier fra fett. I tillegg er 1 g av både flerumettet og enumettet fett tilstede for totalt 3 prosent fett, basert på en 2000-kaloriinntak. På den annen side, en porsjon hvit ris har 97 kalorier og bare .2g av totalt fett.

Stivelse

Det amerikanske Department of Agriculture (USDA) klassifiserer ris som en stivelse korn. En porsjon brun ris inneholder 21,8 g karbohydrater eller 7 prosent av den daglige verdi. Det er 22,3 g karbohydrater i en porsjon hvit ris. Siden hvit ris er rett og slett brun ris strippet av bakterie og indre skall, er mengden av kostfiber i hvert skjema annerledes. Brown inneholder 1,6 g fiber, mens hvite har bare 0,3 g.

Kolesterol og Protein

Ingen kolesterol er tilstede i enten form av korn. Mens 2,5 g protein er tilgjengelig i brunt, er til stede i 2,1 g hvit ris.

Vitaminer og mineraler

Brun ris er en bedre kilde til vitaminer og mineraler. Begge former for ris inneholder lignende mengder av kalium, natrium og kalsium. Imidlertid har brun 42 mg magnesium, mens det bare 7 mg er funnet i hvit ris. I tillegg, brun ris tilbyr niacin, folat og riboflavin i betydelig høyere nivåer enn hvit ris. Både K-vitamin og betain er funnet i brun ris, men ikke i hvitt.

Advarsel

Sjekk alltid utløpsdatoer for ris. Hvit ris er bra for inntil 1 år; brun ris, 6 måneder.