Digidexo.com

Hva er en Probiotiske Supplement?

En probiotisk tilskudd er et kosttilskudd forstørrelse som søker å øke mengden av sunne mikroorganismer i den menneskelige fordøyelseskanal. Disse supplementene er tilgjengelig over disk i kapselform, og er ment å bli tatt flere ganger i løpet av dagen. Probitic kosttilskudd har fått økt oppmerksomhet i befolkningen generelt de siste årene, som rollen og fordelene med magemikroorganismer i behandling av gastrointestinale problemer har blitt nærmere undersøkt.

Historie

Probiotika ble først seriøst studerte ved Pasteur-instituttet i Paris på begynnelsen av det 20. århundre av flere ledende mikrobiologer, er Henry Tissier og Eli Metchnikoff. Metchnikoff, som vant Nobelprisen i medisin i 1908, en hypotese at oppmuntrende kolonier av ikke-skadelige tarmfloraen ved å justere pH i magen kan redusere mange av de helsemessige problemer forbundet med aldring. Mens hans idé om å bruke gjærede meieriprodukter for å styre pH viste feil, begrepet hans teori fikk oppmerksomhet og videre forskning ble gjennomført. I 1953 ble navnet "probiotika" offisielt gitt til gruppen av bakterier flekker som hadde blitt funnet å positivt forsterke funksjon av fordøyelseskanalen.

Typer

Innenfor gruppen av probiotika, er det over 23 forskjellige varianter av enkelte bakteriestammer. Den vanligste belastningen er Lactobacillus, med over 15 substrains. Som prefiks til navnet indikerer, er Lactobacillus et derivat av et meieri-baserte kultur og finnes naturlig i produkter som yoghurt og melk. Populasjonene av Lactobacillus substrains er fryse-tørket før den blir pakket i kapselform som et supplement.

Fordeler

Det er mange fordeler forbundet med jevnlig tar probiotiske kosttilskudd. Probiotika er blitt vist å være nyttig i behandling av laktoseintoleranse, senke kolesterol, forebygging av tykktarmskreft, forbedre immunsystemfunksjonen, å senke blodtrykket og forbedre næringsopptak. Personer som lider av irritabel tarm syndrom og kronisk kolitt har også bemerket at probiotiske kosttilskudd redusere alvorlighetsgraden og ubehag av sine symptomer.

Bivirkninger

Bivirkningene av probiotiske kosttilskudd er vanligvis mild og slutte etter ca en uke med vanlig bruk. Vanlige bivirkninger inkluderer abdominal oppblåsthet, diaré, hyppig gass og intestinal kramper. Å drikke tilstrekkelige mengder vann og unngå høy-fiber matvarer, avføringsmidler og andre produkter som også øker avføring kan bidra til å lette disse bivirkningene.

Farene

Som probiotiske kosttilskudd bare utfylle og komplettere tilbudet av tarmfloraen som finnes naturlig i menneskekroppen, er potensialet for bivirkninger svært lav. Men en 2008 studie viste at personer som led av akutt pankreatitt hadde økt forekomst av død når du tar en diett av probiotika.