Digidexo.com

Sammenligne South Beach Diet & Atkins

The South Beach og Atkins dietter er populære. De ligner i kappe karbohydrater og begge er kjent for hurtig vekttap, spesielt i de første uker. Likevel har de noen slående forskjeller som Kosten bør huske på.

Likheter

Både Atkins og South Beach dietter begynne med en to-ukers periode der karbohydrater er sterkt begrenset (f.eks, ingen frukt og nesten ingen grønnsaker; ikke brød, pasta, ris eller korn). Magert kjøtt, fisk og fjærfe oppfordres. I de neste fasene, er mer grønnsaker og andre karbohydrater tillatt. Disse nivåene er økt som dieter nærmer seg målet vekt. Når målet er nådd, hjelper en vedlikeholdsfase for å holde pounds av.

Atkins

The Atkins Diet ble først publisert i 1972 av Dr. Robert C. Atkins. Hans diett oppfordrer spise en rekke av fett, inkludert smør og andre mettet fett. Atkins Kosten må telle alle ikke-fiber karbohydrater for å holde seg innenfor et gram grense 20 til 40, avhengig av fasen av dietten. Imidlertid er diett høy i protein, som undertrykker appetitten så de på diett miste vekt raskt.

South Beach

South Beach dietten ble først publisert av Dr. Arthur Agatston i 2005 Hans diett tillater ikke mettet fett, som smør, men tillater olivenolje og rapsolje, som er enumettet fett.

I form av karbohydrater, mens Atkins teller karbohydrater gram, South Beach dieters telle karbohydrater porsjoner og størrelser. Karbohydrater er vurdert i henhold til en glykemisk indeks, som anslår hvor raskt blod-glukosenivået stiger etter å ha spist bestemte matvarer. De med høy glykemisk indeks, som for eksempel poteter og ris, er forbudt mens hele korn er ikke.

Har lav karbohydrat dietter fungerer?

Begge dietter er populære på grunn av deres raske resultater i de første ukene, opp til 13 pounds. The South Beach Diet hevder også å hjelpe folk ned i "magefett", som har vært knyttet til hjertesykdom. Low-carb dietter også bidra til å redusere blod-kolesterolnivået.

Risiko

Kritikere av begge dietter har sitert mange helserisiko knyttet til lav-karbohydrat, høy protein dietter. Ifølge James Kenney, Ph.D., en ernæring-forskning ekspert bord-sertifisert i human ernæring, disse risikoene er:
--Poor Langsiktig vekttap
--Fainting
--Gout
--Reduced Idrettslige prestasjoner
--Increased Hjerte-og karsykdommer og kreftrisiko
--Osteoporosis
--Rising Blodtrykk med alderen
--Kidney Steiner

Dr. Neal Barnard, en representant for Leger Committee for Responsible Medicine, har merket seg at mer forskning er nødvendig på Atkins dietten. Han bemerket at mens kostholdet er høy i fett og kolesterol, disse er knyttet til hjertesykdom. Han bemerket også at en meaty diett har vært knyttet til tykktarmskreft. Utvalgets nettside har et register over folk som utgir seg for å bli skadet av høy-protein diett sitert lav energi, dårlig konsentrasjon, nyre og hjerte relatert problem. Mens Barnard ikke fordømmer Atkins diett, sa han mer forskning er nødvendig.

The Mayo Clinic bemerket at den første fasen av South Beach Diet, med sin lave carbhohydrate grensen, "kan føre til ketoacidose. Ketoacidose oppstår når du ikke har nok sukker (glukose) til energi, slik at kroppen bryter ned lagret fett, forårsaker usunn nivåer av ketoner og syre til å bygge opp i kroppen din. Venstre ubehandlet, kan ketoacidose forårsake sløvhet, koma og død. "

Andre har kritisert begge dietter på grunn av mangel på variasjon i de første uker.

Hvilken er best?

Begge dietter har sine fordeler og sine ulemper. Hvis du føler en lav-karbohydrat diett er for deg, så prøv en av dem. Hvis du føler at du trenger en strukturert diett, gå med Atkins diett. Hvis du liker fleksibilitet til å velge blant et større utvalg av matvarer, prøv South Beach.