Digidexo.com

Påvirker Koffein blodtrykk?

Mange eksterne faktorer kan påvirke blodtrykket, som måler kraften fra strømningen av blod gjennom kroppen. Disse faktorene omfatter ernæring, stress, fysisk aktivitet, alkohol og røyking. Et kosthold rikt på frukt og grønnsaker og lite fett hjelper kroppen din til å opprettholde normale blodtrykksmålinger. Men selv folk som er diett-bevisste oppleve økt blodtrykk fra det enkle sammensatt kjent som koffein.

Hva er koffein?

Koffein er et alkaloid, som betyr at det er et naturlig forekommende nitrogenholdig forbindelse som er biologisk aktivt hos dyr, inkludert mennesker. Planter produserer koffein som en forsvarsmekanisme, som det lammer og / eller dreper insekter som prøver å spise dem. Koffein finnes i matvarer som kakao bønner, kaffebønner, te, kolanøtter, Yerba Mate og guarana.

Kilder

De vanligste kildene til koffein er kaffe, te og cola. Sjokolade har også noen koffein, men i mye mindre mengder enn de andre kildene. Kaffe har det høyeste nivået av koffein, med en typisk 6-unse kopp inneholder en servering, eller 100 mg. Te har omtrent halvparten så mye koffein, med en kopp som inneholder bare ca 50 mg. Mengden koffein som finnes i te og kaffe kan variere betydelig avhengig av type, styrke og brygge. Colas vanligvis inneholder omtrent 25 mg til 50 mg koffein. Mange "energi" drikker egentlig ikke gi energi; de bare inneholder en betydelig mengde koffein, som simulerer energi i den som drikker.

Virkningsmekanisme

Koffein er ansett som et sentralstimulerende, noe som betyr at det midlertidig kan forbedre mentale eller fysiske funksjoner. Koffein påvirker sentralnervesystemet, noe som kan føre til at du føler deg nervøs eller nervøs. Det øker også frekvensen av åndedrett og hjertefrekvensen.
Koffein gjør har muligheten til å øke blodtrykket, men har ikke denne effekten på alle. Den eksakte virknings er ennå ikke forstått, men ifølge Dr. Sheldon G. Sheps ved Mayo Clinic, forskere teoretisere at koffein kan føre til at blodårene til å trekke ved å blokkere adenosin. Adenosin er et hormon som fungerer for å holde skip utvidet. Koffein kan også føre til at binyrene å frigjøre mer kortisol og adrenalin, både hormoner som kan øke blodtrykket.

Unngåelse

Unngå å drikke koffein om natten når det kan forstyrre søvnen din. Du bør også unngå å drikke mer enn 200 mg koffein per dag, noe som betyr ca to 12-unse kopper kaffe. For å unngå risiko forbundet med økt blodtrykk, ikke drikker koffein rett før delta i anstrengende aktiviteter som også kan øke blodtrykket.

Besluttsomhet

Koffein påvirker ikke alles kropp på samme måte. Noen vil føle stimulerende effekter og kan ikke være i stand til å drikke det om natten, mens andre ikke vil merke noen effekter. For å finne ut om koffein øker blodtrykket ditt, ta blodtrykket lesing 30 minutter etter inntak av en kopp en koffeinholdige drikke. Hvis avlesningen er fem til 10 poeng høyere enn vanlig lesing, kan kroppen din være følsomme for koffein og dets blodtrykks heve effekter.