Digidexo.com

Hvordan øke blodtrykket raskt

Hvordan øke blodtrykket raskt


Selv om høyt blodtrykk, eller hypertensjon, anses å være en farlig hjerterisiko, ikke folk vanligvis vurdere hypotensjon eller lavt blodtrykk, å bære de samme risikoene. Hypotensjon kan føre til svimmelhet, så vel som hjerte-og endokrine problemer nedover linjen. Det er mulig å øke blodtrykket uten resept eller ved hjelp av en lege, selv om du bør oppsøke lege hvis du føler deg spesielt svimmel, har hjertebank eller føler svak overall. En blodtrykket lavere enn 90/60 mm Hg anses lavt blodtrykk, og du står i fare for hypotensjon.

Hvordan øke blodtrykket raskt

•  Legg mer salt i kostholdet ditt. Selv om de fleste tror at salt er noe å unngå, hvis du har hypotensjon, og legger mer salt i kostholdet kan øke blodtrykket raskt. Hvis du er eldre, bør du konsultere legen din før du legger mer salt i kostholdet ditt som det kan sette deg i en risiko for hjertesvikt.

Drikk mer vann hver dag. Legge til mer vann til kosthold vil øke blodvolum, derfor økende blodtrykk. Ikke forbruke mer enn én liter vann på en dag, eller du risikere å miste næringsstoffer på grunn av vann overdose.

Bruk kompresjonsstrømper, spesielt når du står opp. Personer med lavt blodtrykk kan oppleve pooling i leggene og anklene på grunn av blod ikke er i stand til å flyte riktig. Wear kompresjonsstrømper for å hindre blodet fra å samle inn dine nedre ekstremiteter.

overvåke blodtrykket regelmessig. Ta blodtrykket på ditt lokale apotek, eller har det tatt på legens kontor. Hvis blodtrykket er under 90/60 mm Hg, se en lege så snart som mulig.

Se en lege for en resept hvis det er nødvendig. Hvis du fortsatt føler deg svimmel når du står opp eller føler generelt sliten, kan legen forskrive en medisin som Fludrocortisone, som vil øke blodtrykket.

Hint

  • Stå opp sakte for å unngå å bli svimmel.
  • Hvis du opplever feber, besvimelse eller kvalme på grunn av din lavt blodtrykk, bør du kontakte legen din umiddelbart.