Digidexo.com

Effekter av Hypertension på kroppen

Høyt blodtrykk eller hypertensjon, har et farlig rykte, men mange folk ikke innser nøyaktig hvor mange deler av kroppen det påvirker. Foruten hjertet, hypertensjon påvirker også arterier, hjerne, nyrer og øyne.

Arteriene

Den indre fôr av arteriene kan bli skadet av høyt blodtrykk. Fôret blir herdet, noe som kan føre til hjertesvikt, slag, eller aneurismer.

Hjerte

Hjertemuskelen kan bli svakere etter langvarig høyt blodtrykk. Etter hvert vil dette føre til hjertesvikt. Hypertensjon kan også føre til et forstørret hjerte, noe som øker sjansene for hjertestans.

Brain

Hypertensjon har vært knyttet til mini-slag, blodpropp i hjernen, slag, og til og med demens. Det kan også føre til at noen kognitiv svikt som ligner på demens, men først og fremst påvirker språk, hukommelse ferdigheter og reaksjonstid.

Nyrer

Høyt blodtrykk ofte fører til nyresvikt, som kan føre til dialyse eller nyretransplantasjon. Det kan også føre til en aneurisme i nyrene, som kan sprekke og føre til indre blødninger.

Øyne

Hypertensjon kan forårsake øyeskader. Blødning i øynene kan forekomme, så vel som nerveskader og væske rundt netthinnen. Til syvende og sist, kan et tap av syn skje.