Digidexo.com

Hvordan å behandle hypertensjon når gravid

Gravide kvinner med hypertensjon er delt inn i to grupper - (. Gestational hypertensjon) de som hadde høyt blodtrykk før de ble gravid (kronisk hypertensjon) og de som utviklet høyt blodtrykk fordi de ble gravid behandling av hypertensjon under svangerskapet er annerledes enn ved behandling av høyt blodtrykk utsiden av svangerskapet. Hovedmålet under behandling av gravide kvinner er å hindre alvorlige komplikasjoner som kan true mor og barn, slik som svangerskapsforgiftning, hjerteproblemer under fødsel, langsom fostervekst, for tidlig fødsel, morkakeløsning og dødfødsel. Leger generelt tilbyr følgende behandlinger.

Hvordan å behandle hypertensjon når gravid

Se legen din regelmessig og diskutere alle alternativer. Å være klar over hva som kan skje hjelper deg å bestemme hvilken behandling alternativer som er best.

•  Vurder sengeleie for gestational hypertensjon. Selv om resultatene er blandet, i tilfeller der det er problemer med blodstrømmen gjennom morkaken, begrense din aktivitet gir flere fordeler. Verve hjelp av venner og slektninger for å hjelpe til med oppgaver du ikke lenger er i stand til å gjøre.

Ta lav dose aspirin på 60 mg daglig. Noen leger mener pasienter med kronisk hypertensjon nytte av dette.

Ta kort sikt blodtrykk medisiner hvis blodtrykket er svært høy (150 over 100 eller flere). Narkotika oftest foreskrevet er Labetalol (en betablokker), vedvarende utgivelsen nifedipin (en kalsiumkanalblokker), umiddelbar løslatelse nicardipin (en kanal blocker), eller Hydralazine. Dersom en av disse ikke vil kontrollere blodtrykket ditt, er noen ganger brukt diazoksid å umiddelbart lavere blodtrykk.

Velg langsiktige reseptbelagte legemidler for behandling som har til å fortsette i uker eller måneder. Mest brukt for gravide kvinner med hypertensjon, er Labetalol anses å være tryggere for bruk under graviditet. Andre medikamenter som kan brukes for langsiktig bruk er Methyldopa eller nifedipin (en langtidsvirkende kalsiumkanalblokker).

6 Vent foreslåtte tester. En ultralyd bør gjøres på 16 til 20 uker, slik barnets vekst kan evalueres. De fleste leger gjør en "ikke-stresstest", og fostervann indeks eller en biofysisk profil hver uke mot slutten av svangerskapet. Hvis barnet ser ut til å være i faresonen, vil legen din vil overvåke tettere og kan levere tidlig; ellers, de fleste kvinner med ukomplisert svangerskaps hypertensjon har normal leveringstid på full sikt.