Digidexo.com

Tips om hvordan å øke metabolismen hos kvinner over femti

Tips om hvordan å øke metabolismen hos kvinner over femti


Det er en myte at eldre kvinner ikke kan øke sin metabolisme. Metabolisme er basert på genetikk, skjoldbruskkjertel og muskelmasse. Som kvinner alder har de en tendens til å miste muskelmasse, noe som bidrar til en lavere metabolic rate. Det er imidlertid tiltak for å ta for å motvirke denne naturlige prosessen. Å spise hyppige måltider, få nok hvile og mosjon er noen metoder som kvinner over femti kan innlemme i sin daglige timeplan for å øke sin metabolisme.

Å spise oftere

Skipping måltider vil skape kaos på blodsukkernivået og vil redusere stoffskiftet. Kroppen din vil holde på kalorier fordi den ikke vet når sitt neste måltid vil være. For å øke stoffskiftet er det viktig å spise konsekvent hele dagen. Alltid spise en sunn frokost, eliminere behandlet, stekt og fet mat. Økende vanninntaket er også svært viktig, ikke bare for å holde deg hydrert, men også fordi folk ofte føler deg sulten når de er dehydrert. Unngå usunn snacking vaner ved å bære sunn snacks i vesken din, for eksempel et eple, gulrot pinner eller en håndfull nøtter.

Å få nok hvile

Menneskekroppen er en kraftig maskin. Den trenger hvile for å gjenopprette seg selv for optimal ytelse. Få en god natts søvn er like viktig for voksne som det er for barn. Syv timer eller mer av uavbrutt søvnkvalitet vil bidra til å øke stoffskiftet. Unngå alkohol, nikotin, koffein og sjokolade før du går til sengs vil forbedre søvnen din. Unngå store måltider eller overdreven trening før søvn. Opprette en rutine vil også hjelpe kroppen din regulere seg selv. Å sove i et mørkt og kjølig miljø hjelper også støtte bedre hvile.

Trene regelmessig

Øvelse rutinemessig, noe som betyr 30 minutter fysisk aktivitet tre ganger eller mer per uke. Kardiovaskulær trening samt styrketrening vil bidra til å brenne kalorier og øke muskelmasse. Lav effekt styrketrening (ved hjelp av to kilos vekter) vil også bidra til å bygge muskler tone. Kontakt lege før du deltar i noen workout rutine for å sikre at det er trygt for helsen din. Styrketrening vil øke stoffskiftet fordi muskler forbrenner mer kalorier enn fett, selv når kroppen er i ro.