Digidexo.com

Hvordan til Store Frosne grønnsaker

Hvordan til Store Frosne grønnsaker


Friske grønnsaker og frukt er en viktig del av et sunt kosthold. Lokale bondens marked og med din egen hage er en stor kilde av ferske råvarer for dine daglige måltider. Etter innhøstingen, kan lagring av frosne grønnsaker gjøre vinteren måltid forberedelse et blunk. Bare nå inne fryseren for å hente en pose med smak, ernæringsmessige grønnsaker. Kvaliteten på frosne grønnsaker er svært avhengig av å få dem fra hagen eller markedet inn i fryseren så raskt som mulig.

Hvordan til Store Frosne grønnsaker

•  Samle nyhøstede grønnsaker for å beholde den beste smaken og næringsverdi. Når de er høstet, kan grønnsaker mister næringsstoffer raskt i henhold til University of Minnesota Extension. Hvis du ikke er voksende dine egne grønnsaker, kjøpe dem fra de ferskeste mulig kilde. Planlegg å fryse dem samme dag som de er høstet eller kjøpt.

Forbered grønnsaker til frysing av vasking og trimming dem til å passe din fryser container. Klipp for eksempel fiber ender av asparges. Fryse stilker helt eller skjær dem i mindre biter.

Blanche grønnsakene ved å dyppe dem i kokende vann i kort tid. Noen debatt verdien av forvelling, men University of Minnesota Extension sier dette trinnet er avgjørende for å opprettholde den høyeste kvalitet i frosne grønnsaker. Blansjere vil ødelegge noen av de mikroorganismer i grønnsaker som kunne fortsette å forårsake forverring mens frossen. Tiden varierer avhengig av grønnsaker, men en god generell regel er å koke dem til de er så vidt stekt, men anbudet.

Ta grønnsakene fra det kokende vannet og stoppe kokeprosessen raskt ved å sette dem i et isbad. Når avkjølt, avløp grønnsakene godt.

Pakk grønnsakene i små mengder og i materialer av høy kvalitet for best resultat, råder Colorado State Extension. Plasser dem på frysehyllene uten å stable dem før etter at de har frosset. Alternativt Legg grønnsakene på et flatt brett i et enkelt lag og plassere brettet i fryseren til grønnsakene er fast. Raskt pakke dem i fryseposer eller beholdere og returnere dem til fryseren.

Begrens volumet av råvarer til 3 kg. av grønnsaker eller mindre per kubikk kvadratmeter av fryser plass i en 24-timers periode for den raskeste fryse tiden. Hurtig frosne hindrer celleskader som bryter ned dine grønnsaker og kan forårsake frostskader.

Opprettholde en fryser temperatur på 0 grader F eller mindre for å bevare de ernæringsmessige verdier av grønnsaker og øke holdbarheten. Du kan lagre de fleste grønnsaker inntil 18 måneder hvis du opprettholde optimale forhold.