Digidexo.com

Hva er farene ved å drikke destillert vann?

Hva er farene ved å drikke destillert vann?


Destillasjon er en prosess som trekker alle mineralinnholdet i vannet. Selv destillert vann er angitt i produksjon av legemidler og bilbatterier, folk bør ikke bruke det som drikkevann. Ifølge Verdens helseorganisasjon, bør drikkevann inneholder minimumsnivåer av enkelte viktige mineraler som kalsium og magnesium. Drikking destillert vann kan forårsake helseproblemer, inkludert mineralmangel, hyponatremisk sjokk og økt risiko for heavy metal forgiftning.

Mineralmangel

Når i menneskekroppen, inneholder vann alltid elektrolytter, som er elektrisk ladede atomer av mineraler slik som kalium og natrium. Vann absorpsjon skjer i tarmen ved hjelp av disse elektrolytter. Hvis en person drikker destillert vann, må tarmen for å ta elektrolytter fra kroppsreservene å være i stand til å absorbere vann. Symptomer på lavt mineralnivå inkluderer tretthet, svakhet og hodepine; muskelkramper; nedsatt hjertefrekvens; og skjøre bein og tenner.

Hyponatremisk Shock

Forsøk med rotter viste tegn på at forbruket av destillert vann kan øke vanninntaket og ekstracellulære væskevolum, noe som eliminerer natrium, kalium, klorid, kalsium og magnesium fra kroppen, og senking volum av røde blodlegemer, i henhold til World Health Organization. Regelmessig inntak av destillert vann kan forårsake hyponatremisk sjokk eller "vannforgiftning", som ofte skjer etter intense fysiske anstrengelser og inntak av store mengder vann. Symptomene spenner fra tretthet og irritabilitet til kramper og cerebralt ødem, som er retensjon av vann i hjernen. Når spesifikt relatert til lav absorpsjon av kalium, det kalles hypokalemi.

Høyere risiko for Heavy Metal Beruselse

Destillert vann absorberer metaller og andre stoffer fra lagertanker og beholdere i en høyere hastighet sammenlignet med drikkevann. Forbruker destillert vann kan redusere nivåene av viktige mineraler som kalsium og magnesium. I henhold til World Health Organization, kalsium og magnesium har anti-toksisk aktivitet, og i tilfelle av inntak av forurenset vann eller mat, disse mineralene hindre absorpsjon av tungmetaller som bly og kadmium fra tarmen inn i blod.