Digidexo.com

Meal Plans for barn

Meal Plans for barn


Tilstrekkelig ernæring er viktig for et barns helse og velvære. Fordi de ernæringsmessige behovene til barn skiller seg fra de fleste voksne, forberede måltid planer på forhånd for å sikre at det du tjener barnet ditt til å spise er å gi nok næringsverdi for riktig utvikling. Karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer og mineraler er alle elementer som må vurderes ved planlegging av måltider for barn.

Karbohydrater

Karbohydrater er drivstoffet som gir barn med nok energi til å komme gjennom sine dager. Ifølge United States Department of Agriculture, bør barn i grunnskolen skal spise ikke mindre enn 6 oz. karbohydrater per dag, med minst 3 oz. av hele korn. Eksempler på barnevennlige, men sunne karbohydrater inneholder korn (unngå de med høyt sukker innhold), hele korn kjeks, pasta (velg merker som kommer i morsomme figurer) og ris.

Proteiner

Proteiner er et viktig næringsstoff for barn, spesielt de med økte nivåer av fysisk aktivitet. Protein støtter og fremmer veksten av sunne muskler som barn trenger som de avansere inn i voksenlivet. Når du utformer et måltid plan for et barn, bør magre proteiner bli innlemmet i hvert måltid og så mange snacks som mulig til totalt en anbefalt 5 oz. daglig inntak av protein. Hvis barnet ditt er ikke en stor kjøtt eater, velge alternative muligheter som fisk eller kylling, eller kanskje bønner, linser eller til og med peanøttsmør. Proteiner er også til stede i mindre mengder i mange meieriprodukter.

Fett

Mens det kan virke selvmotsigende i starten, fett er også en viktig del av ethvert barns kosthold fordi de gir mulighet for opptak av fettløselige vitaminer som vitamin A, D, E og K. Men når du planlegger et barns kosthold, er det viktig å inkludere sunt fett som flerumettet og monounsatured fett (finnes i fet fisk, nøtter, avokado) og for å unngå usunn fett som mettet fett og transfett (finnes hovedsakelig i matvarer som inneholder en høy andel av hydrogenert olje). Total fett gram forbruk bør ikke overstige 35 prosent av et barns daglige kaloriinntaket.

Vitaminer og mineraler

Listen over anbefalte vitaminer og mineraler er tilsynelatende endeløs, men være trygg på at barna vil få det meste av sine daglige anbefalte inntak av viktige vitaminer og mineraler fra maten de spiser hvis et skikkelig måltid plan er utarbeidet. Av særlig betydning for barn er tilstrekkelig inntak av vitamin D og kalsium for å sikre riktig bein og tenner utvikling. Detaljerte lister over anbefalte daglige inntak for en rekke vitaminer og mineraler er tilgjengelig på det amerikanske Department of Agriculture hjemmeside.