Digidexo.com

Hvordan å vurdere dine ernæringsmessige helse

Hvordan å vurdere dine ernæringsmessige helse


Vurdere din ernæringsmessige helse er en effektiv måte å holde styr på om du spiser riktig type mat. Visse matvarer bidra til å forbedre din ernæringsmessige helse, mens andre det motsatte. Ifølge Harvard University School of Public Health, hva du spiser er en av de viktigste bidragsyterne til å være sunn. Som sådan, er det viktig for deg å overvåke matinntaket for å finne ut hvor du faller på sunn skala.

Hvordan å vurdere dine ernæringsmessige helse

En overvåke hva du spiser og drikker i en uke. Spill alle de mat og drikke du forbruker i et tidsskrift. Sørg for å ikke la noe ut. En ærlig registrering gir deg den mest effektive innsikt i din egen ernæringsmessige helse. Ta hensyn til servering størrelse, og være så spesifikk som mulig med hensyn til å dokumentere hvor mange gram av en bestemt næringsstoff du konsumert.

Sammenlign de matvarer som du spiser i en uke til en mat ernærings kart slik som en næringspyramiden. Et mat ernærings figuren gir deg informasjon om viktige vitaminer, mineraler og næringsstoffer som kroppen din trenger, og hvor mye av det å konsumere daglig. Den lar deg også sammenligne mengder for å se om du spiser nok porsjoner av en bestemt matvaregruppe, som for eksempel å møte din daglige inntaket frukt.

Bestem områdene ernæring kan falle kort. Se etter mat grupper som du hoppet over i løpet av uken. Se om dine deler er proporsjonalt med det som er anbefalt per matvaregruppe. Beregn hvor mye av et bestemt næringsstoff du fikk på en dag. For eksempel legge opp alle matvarer som inneholder karbohydrater for å se hvor mange karbohydrater du spiste. Å gjøre dette for ulike matvaregrupper vil fortelle deg om du har for mye av en type mat, eller ikke nok av en annen.

Analyser kvaliteten på maten du spiser. For eksempel er hvitt mel ikke så næringsrik som hele korn, og visse typer fett er sunnere enn andre. Se hvor du kan gjøre erstatninger for sunnere alternativer. Hvis du spiser mye av smørbrød i løpet av uken, bytte til helkornbrød, eller endres over fra vanlig pasta til fullkornspasta.

Brainstorm måter å gjøre matinntaket mer balansert. Hvis alt du går glipp av er visse vitaminer eller mineraler, vurdere å ta kosttilskudd for å fylle hullene. En multivitamin kan gi deg det du mangler uten å endre måten du spiser.

Tenk på hvor sunt du føler og overvåke energinivået. Folk som ikke spiser sunt kan ikke føle seg frisk, heller. Hvis du har en jernmangel, kan du begynne å føle seg svak; eller for mange tung mat kan gi deg mage. Vær oppmerksom på hvordan kroppen føles etter at du spiser bestemte matvarer for å avgjøre hvorvidt de er sunne valg for deg.

Hint

  • Utfør en selv helse vurdering med jevne mellomrom gjennom hele året for å holde deg på sporet og å spise riktig.