Digidexo.com

Natural Salt Alternatives

Natural Salt Alternatives


Vanlig bordsalt er en raffinert form av natrium-klorid avledet fra naturlig havsalt. Raffineringsprosessen fjerner spormineraler, og legger til kjemikalier, sukker og jod. Selv små mengder av natrium er nødvendig for å opprettholde helse, kan den utbredte bruken av raffinert salt i husholdninger og bearbeidet mat har en betydelig negativ innvirkning på helsen. Når den brukes med omhu, kan naturlige salt alternativer bidra til å redusere de totale natrium forbruk.

Urter og krydder

Urter og krydder er en ideell naturlig alternativ til salt. De kan gi en subtil forbedring eller en krydret zing til mat uten å legge natrium. Salvie, timian, karve, rosmarin og basilikum er vanlige urter du kan vokse eller finne friskt i matbutikken. Bruk bister pulver eller banan chili peppers for litt varme. Hvis du virkelig har lyst til å krydre ting opp, prøv Wasabi, habanero paprika eller cayenne.

Uraffinert Salt

Uraffinert salt beholder naturlig forekommende mineraler og sporstoffer som magnesium, kalium, jern og kalsium, noe som betyr at den har et lavere natriuminnhold. Disse spormineraler også gjøre uraffinert salt mer næringsrik. Det er vanligvis grov eller flassende i teksturen, og har en tendens til å få litt klumpete i fuktige forhold. Uraffinert salter varierer sterkt i farge samt smaken; for eksempel, kan du få svart salt fra Hawaii, grå Celtic salt fra Frankrike, og rosa eller rød salt fra Himalaya. Fordi disse saltene har ofte en sterkere eller mer kompleks smak, kan du finne deg selv å bruke mindre av dem enn vanlig bordsalt.

Sea Grønnsaker

Sea grønnsaker er en vanlig erstatning for salt, på grunn av deres høye innhold av mineraler, salte smaken og relativt lav natrium. Sea tare, også kjent som kombu, er en smakfull tang som vokser i undersjøiske "skog" og kan nå 200 meter i lengde. Den er tilgjengelig i hele blad, granulat eller pulver. Dulse er en næringsrik rødalger med en myk, seig konsistens. Bladet legger en salt smak til supper, salater og smørbrød. Det er også tilgjengelig som et avslag eller pulver krydder. Alaria har en delikat smak og kommer i hele blad og pulver former. Laver, eller nori, er tang som brukes til sushi. Den har en nøtteaktig og mildt salte smaken.