Digidexo.com

Alkohol og narkotikamisbruk Informasjon og behandling

Alkohol og narkotikamisbruk kan være et stort problem innad i familier og sirkler av venner. Misbruk av alkohol og narkotiske stoffer kan føre til skilsmisser, slutten av vennskap, tap av eiendom, gjengrelatert vold og til og med problemer med rettsvesenet. Det er viktig å forstå hva slike overgrep er og hvordan den er behandlet, når konfrontere en tilstand så potensielt ødeleggende.

Identifikasjon

Alkohol og narkotikamisbruk er et alvorlig problem med mange mennesker. Effektene inkluderer ønsker eller trenger alkohol eller narkotika. Den medisinske ordbok definerer rus som "bruken av et stoff som modifiserer humør eller oppførsel på en måte som karakteriseres ved en mistilpasset bruksmønster." Tegn på alkohol eller stoffmisbruk inkluderer sykluser av ekstrem energi / plummeting tretthet, vektøkning og vekttap, alvorlige tannproblemer, irritabilitet, paranoia og humørsvingninger.

Time Frame - Misbruk / avhengighet

Tiden det tar å bli en rusavhengig eller overgriper av narkotika og alkohol varierer. For enkelte individer begynner narkotikamisbruk det øyeblikket de begynner å ta abonnement eller andre legemidler som de vet de ikke virkelig trenger for å få høy. For andre (mer typisk med alkoholmisbrukere) kan det ta en stund å bli avhengige som kroppene deres blir tolerant av beløpene de forbruker.

Time Frame - Behandling

Det er kortsiktige og langsiktige behandlinger for misbruk av alkohol og narkotika, uansett hvor ubetydelig misbruk kan virke. Kortsiktige behandlinger inkluderer ukelange detoxes og deretter en tre-til fire-måneders samtaleterapi for å begynne utvinning. Langtidsbehandling fasiliteter inkluderer ovennevnte samt terapi, workshops og klasser for å hjelpe personen gjenvinne kontrollen over sine relasjoner, arbeidsetikk og livsferdigheter under utvinning. Denne behandlingsalternativ varer ofte minst seks måneder, og kan kjøre i opptil to år.

Betraktninger

Når de bestemmer seg for langsiktig, kortsiktig, eller ingen behandling for rusmiddelmisbruker, er det viktig å vurdere om personen er en overgriper eller en rusavhengig. Tar, kjøpe eller selge narkotika blant venner kan bety en overgriper, mens selge personlige eiendeler, seg selv eller til og med stjele andres varer å handle for narkotika, lener seg mer mot avhengighet. En overgriper trenger kanskje ikke så mye veiledning og rehabilitering som en rusavhengig. Det er også viktig å vurdere hvorvidt du (eller din kjære sliter med dette) er villig til å prøve og bedre selv. Det vil gjøre noe godt for å prøve å hjelpe noen som ikke vil feste med det.

Misforståelse

Misforståelse når du arbeider med alkohol og narkotikamisbruk er ofte på den delen av overgriperne. De fleste som bruker narkotika tror at de ikke er avhengige eller misbruke dem, men tror at de enten er bare å ha "moro" eller at de "trenger" dem. Det samme kan sies om alkohol misbrukere. Bruker narkotika eller alkohol i overkant til enhver tid er misbruk. En annen misforståelse, denne gangen av venner og familier av overgripere, er at behandlingen er enkel og rask, når det i virkeligheten er dette ikke tilfelle.