Digidexo.com

Flytende dietter for barn

Flytende dietter for barn


Flytende dietter er ment å erstatte fast føde, helt eller delvis. Flytende dietter kan være foreskrevet av en lege i situasjoner der et barn ikke kan fordøye fast føde, for eksempel sykdom, eller før og etter en medisinsk prosedyre. Flytende dietter er ikke anbefalt for barn som en metode for å miste vekt som det er risiko forbundet med dette.

Full flytende dietter

Full-flytende dietter ligge mellom fast føde og klare væsker. De er vanligvis forbrukes av de som kan tolerere klare væsker, men ikke fast føde. Full-væske dietter er lettere å fordøye enn faste stoffer og kan opprettholde den menneskelige kroppen i lange perioder av gangen, ifølge University of Wisconsin School of Medicine and Public Health. Dersom en full-flytende diett er nødvendig for en lengre periode, ingredienser som sirup og sukker, eller fettfri tørrmelk, kan tilsettes til drikkevarer. Full-væske dietter består ofte av fruktjuicer, Cream of Wheat, honning, most kjøtt og grønnsaker, supper uten tørrstoff, yoghurt, pudding og andre elementer. Matvarer som slår til væske når ved romtemperatur, for eksempel iskrem, er også inkludert.

Clear-flytende dietter

Clear-flytende dietter er ofte brukt for barn før medisinske prosedyrer eller når det er fordøyelsesproblemer som oppkast og diaré. Klare væsker er lett absorberes av tarmen, og faktisk fjerne stress på tarmen. Clear-væske dietter også hjelpe barn opprettholde adekvat hydrering. Mens klare væsker inneholder noen ernæring, er det ikke nok til å understøtte kroppens energibehovet i mer enn noen få dager. Clear-flytende dietter ofte inkluderer slike elementer som rent vann, klare fruktjuicer, buljong, klare brus eller sportsdrikke, honning, vanlig gelatin, klare isen sprette og te eller kaffe uten krem.

Flytende dietter for vekttap

Noen barn bekymre deg om deres vekt og kan se til flytende dietter som en måte å oppnå vekttap. Noen flytende dietter er "kjepphest" dietter som lover raske vekttap. De fleste barn trenger ikke å bruke et vekttap diett. Barnekropper er fortsatt utvikling og vekst, slik at de krever et utvalg av sunn mat for å holde kroppen vokser godt. Overvektige barn kan ofte forbedre sin helse og gå ned i vekt ved å spise næringsrik mat og være mer aktiv. Samlet, all-flytende dietter er et dårlig valg for barn og kan føre til sykdom.

Betraktninger

Hvis det er mistanke om et barn for å bruke en flytende diett for å oppnå vekttap, eller for noen annen usunn formål, er det nødvendig å oppsøke lege om eventuelle bekymringer. Ved hjelp av en flytende diett for å oppnå vekttap kan potensielt føre til spiseforstyrrelser slik som anorexia nervosa og bulimia. Flytende dietter for vekttap, eller til og med vektøkning, kan skade barnets helse som barnet kanskje ikke får de riktige næringsstoffene, som kan føre til helse-og lærevansker. Ta alltid kontakt med lege om å bruke en flytende diett hvis et barn har vekt bekymringer.