Digidexo.com

Hvordan Juster Briller for Bedre Vision

Briller er laget for å sitte på et bestemt sted på ansiktet ditt, en viss avstand fra øynene og i en bestemt vinkel. Hvis rammen blir ute av posisjon, kan resepten i linsen bli endret. Justere en ramme inn det som passer best mulig vil forbedre hvordan du ser gjennom brillene.

Hvordan Juster Briller for Bedre Vision

Stram noen skruer i rammen som kan være løs. Skruer kan være plassert i eyewire, den delen som holder linsene inn i en ramme; i templet, den delen som går over øret; og selv i de nosepads hvis du har justerbare nesegrep.

Juster nosepads. Se i speilet på hvordan rammen passer deg og sørge for at elektrodene er vinklet holdent og komfortabelt på nesen. Hvis de trenger å bli flyttet, gjør det i små, milde svinger med tang for ikke å bryte av puten.

Bøy templer slik at de passer godt rundt ørene dine. Kjør templene under varmt vann før du bøye dem til å bidra til å forhindre breaking. Den vanligste justeringen er å bøye kroken av tempelet ned litt slik at rammen sitter høyt og holder opp i ansiktet ditt.

Se i speilet på hvordan brillene sitter horisontalt på ansiktet ditt. Hvis den ene siden er høyere eller lavere, tar brillene av. Å heve en linse opp, nøye og forsiktig bøye tempelet ned på siden at linsen var for lavt. Bøy tempel ned på hengslene, i en svært liten bevegelse tar seg ikke å knipse delikat hengsel av.

Sjekk om linsene sitter på riktig fly i forhold til ansiktet ditt. Linser bør ha en liten vinkel, med bunnen av glassene hviler litt nærmere dine kinn. Hvis linsene føle seg altfor langt ut fra kinnene, ta brillene av og forsiktig bøye begge templer ned aldri så litt. Bytt dem og sjekke passform.

Hint

  • Selvjusterende briller er greit for raske løsninger, men alvorlige justeringer fungerer best hvis det gjøres av en øyelege eller optiker. De fleste synspleie utøvere justere briller gratis.