Digidexo.com

Hvor mye kalsium gjør en voksende barn trenger per dag for?

Hvor mye kalsium gjør en voksende barn trenger per dag for?


Hos voksne er den hastigheten som benvev bryter ned og hastigheten som det former er relativt like. Hos barn er imidlertid nye benvev former raskere under vekstperioder, slik at tilstrekkelig kalsium forbruk kritisk for utvikling. Kalsium er et mineral som er nødvendig for ben og tannstyrke og funksjon. Det er også involvert muskel sammentrekning, vaskulær dilatasjon og sammentrekning, og flere andre roller.

Krav etter alder

Fra fødsel til fylte 6 måneder, babyer trenger 200 milligram kalsium. Kravet øker til 260 milligram for siste halvdel av sitt første år. Småbarn i alderen 1 til 3 år, trenger 700 milligram kalsium. Barn i alderen 4 til 8 krever 1000 milligram. I løpet av tenårene, fra 13 til 18, trenger en voksende barnet 1300 milligram. Når en tenåring går slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene, kravet kalsium avtar som hans veksten bremser.

Fôr Kilder

Spedbarn og babyer får kalsium via morsmelk eller morsmelkerstatning. Når et barn weans og starter tørrstoff, kosten kilder til kalsium er svært viktig for sunn vekst. Melk og melkeprodukter som yoghurt og ost er rik på kalsium. Andre mineralrike matvarer omfatter forsterkede appelsinjuice og frokostblandinger, soyamelk, tofu og mørke, grønne blader.