Digidexo.com

Overhead lysrør og øye problemer

Overhead lysrør og øye problemer


De fleste kontorer, bedrifter, lager og industri er tent utelukkende med lysrør, vanligvis fra overhead, og mange boliger også bruke dem. Mens fluorescents er billig, gi god klart lys og vare lenger enn glødelamper, de kan forverre noen øyelidelser.

Fluorescents og eksisterende øyeproblemer

Fluorescerende lys kan føre til tretthet i øynene, belastning og ubehag for folk som har en øyesykdom som kalles grønn stær, ifølge The Glaukom Foundation. Det kan også føre til slitne øyne og ubehag for dem som kan være å utvikle grå stær eller som har noen form for macula degenerasjon.

Andre pre-eksisterende øyesykdommer

I en artikkel for Borgerrådet med Low Vision International, tar for gitt Elaine Kitchel at den rene hvite lys lysrør, ufiltrert, kan være en årsak til belastning og selve øyet smerte til folk med eksisterende øyesykdom eller øyeskader.

Flimrende fluorescents

"Light flimmer" er betegnelsen på en raskt varierende eller pulserende lys slippes ut av noen fluorescents, ifølge den kanadiske Senter for helse og sikkerhet. Øynene dine ikke alltid oppdage lyset flimrer, men det kan påvirke dine øyne alt det samme, forårsaker belastningen på øynene, tretthet og hodepine.

Datamaskiner, fluorescents og Eye Strain

Bruke Video Data Terminal (VDT) skjermer under lysstoffrør kan føre til slitne øyne, dobbeltsyn og kan bidra til migrene, ifølge en amerikansk Optometric Association oversikt på VDT skjermer og belysning. For å lette gjenskinn, råder AOA endre lysstoffrør eller filtrere det å redusere gjenskinn.

Fluorescent Fordeler

Fluorescerende lys kan faktisk dra noen øyelidelser hos eldre som kan finne farger vanskelig å skille, ifølge "The Eye Digest." Fluorescent lyspærer annonsert som "high farge," kan, ifølge artikkelen, hjelpe eldre øyne visualisere farger bedre i en hjemmemiljø.