Digidexo.com

Anbefalt Diet for gikt lider

Urinsyregikt er en smertefull tilstand som vanligvis angriper stortåen, men kan påvirke andre ledd som albue, håndledd, finger, kne, helbrede, vrist og ankel.

Hvis du lider av gikt, vet du at det kan bli smertefullt nok til at den minste berøring er uutholdelig.

Symptomer på gikt

Ifølge MedicineNet.com, gikt angrep kommer på raskt. Symptomene begynner med smerter ledsaget av varme i fellesområdet, hevelse, ømhet og rødhet.

Akutte gikt angrep kan føre til feber i gikt lidende, og episoder av gikt kan vare i noen timer til dager eller uker.

Årsaker

Mens alle har urinsyre i kroppen, hvis du lider av gikt, du utvilsomt har akkumulert høyere nivåer. Urinsyre er produktet av nedbryting av puriner, som finnes i mange matvarer. Hvis kroppen din ikke er i stand til å behandle urinsyre, så oppstår en overdoser.

Urinsyre forårsaker natrium urat krystaller å danne i leddene. Disse krystallene kan føre til smertefull inflammasjon. Over tid kan harde avleiringer i leddene, slutt å skade dem.

Hvem får gikt

Ifølge Gout.com, streik gikt vanligvis mellom 40 og 50 hos menn, og etter overgangsalderen hos kvinner.

Hos kvinner, kan andre forhold som for eksempel høyt blodtrykk som påvirker nyrene, eller medisiner som påvirker kroppens evne til å behandle urinsyre, være en medvirkende faktor.

Menn er mer utsatt for gikt angrep enn kvinner, og barn og unge voksne sjelden lider av gikt.

Diett for gikt

Å spise den beste maten for gikt, må du forbruker en diett som inneholder mat som er frisk, med minst behandlingen mulig.

For sunt gikt kosthold, konsentrere seg om å hjelpe kroppen din å kvitte seg med urinsyre - drikk rikelig med væske, med fokus på å drikke mye vann for å skylle ut systemet.

Bio-Medicine rapporterer at å spise lav-fett meieriprodukter kan bidra til å redusere risikoen for gikt, så sørg for å få meieri porsjoner i hver dag.

Low-purine matvarer vil produsere mindre urinsyre i kroppen din. Disse inkluderer ris, pasta, oliven, egg, frukt, grønne grønnsaker, tomater, brød, kaffe og sjokolade. Merk at selv om kaffe og sjokolade er lav i puriner, bør du likevel ende på dem i moderasjon.

Matvarer for å unngå

Ditt kosthold for gikt innebærer ikke bare å spise de beste mat for gikt, men unngå purin produsere matvarer som kan hjelpe utløse eller forverre gikt.

Ifølge Gout.com, matvarer som bør unngås hvis du lider av gikt er: innmat, biff, svin og lam, havregryn, tørkede bønner, linser og erter, sopp, spinat, asparges, blomkål og alkohol. Sjømat som sardiner, ansjos, sild, kamskjell, hyse, ørret og torsk bør også unngås.