Digidexo.com

Tegn og symptomer på Herpes keratitt

Tegn og symptomer på Herpes keratitt


Den type 1 Herpes simplex virus (HSV-1) forårsaker forkjølelsessår på munningen. Det er smittsomt og kan overføres til øyet ved å berøre en kald sår eller blemmer og deretter øyet, noe som fører til herpes keratitt. Omtrent 450.000 mennesker i USA, eller 0,15 prosent av befolkningen, utvikle herpes keratitt hvert år, som er mest vanlig hos voksne. Tilbakevendende herpes keratitt er en ledende årsak til hornhinnen blindhet, med rapporter noen visuell funksjonshemming så høyt som 40 prosent, ifølge legen Robert H. Graham, Department of Ophthalmology, Mayo Clinic, Scottsdale, Arizona. Symptomene varierer fra mindre irritasjon og rødhet til tap av synet til eventuell blindhet hvis den forblir ubehandlet. Herpes keratitis nesten alltid skjer i bare det ene øyet, vanligvis infiserer øyelokk, bindehinne (den tynne, transparente vev som dekker den ytre overflaten av øyet) og hornhinnen. Les videre for tegn og symptomer på herpes keratitt.

Hudutslett

Ifølge Gisela Torres, ansatte lege av Hudavdelingen ved universitetssykehusene i Cleveland, kontrakter nesten 80 prosent av den voksne befolkningen generelt i USA herpes simplex virus av tidlig barndom. Den viser vanligvis opp som en vesikulær hudutslett, noe som resulterer i en kald sår eller blister i eller rundt munnen, men noen ganger som påvirker huden på øyelokkene. Etter primær infeksjon, viruset har en tendens til å forbli sovende i nervene i kroppen, senere bli reaktivert under følelsesmessig eller fysisk stress, overeksponering for ultrafiolett lys (for eksempel tanning) og / eller under forhold med immun-kompromiss (slike kroniske sykdommer som kreft og AIDS). Vesicula utslett er mindre vanlig i løpet av tilbakevendende infeksjoner.

Lysskyhet

Ett tegn på herpes keratitt er lysskyhet-en følsomhet for sollys eller godt opplyste områder. Du kan finne deg selv aktivt unngå lys for å lindre ubehag eller smerte på grunn av lyseksponering. Imidlertid er fotofobi ikke nødvendigvis et symptom på bare herpes keratitis. Det er et ganske vanlig symptom som kan være forårsaket av bruk av kontaktlinser altfor lange, brenner for øyet, migrene eller narkotika, blant andre.

Epiphora

Epiphora er et overløp av tårer, vanligvis forårsaket av utilstrekkelig drenering av tear film fra øyet. Alle opplever overløp av normale tårer og til, men hvis du merker at du har kronisk overdreven rive, ta kontakt med øyelege. Mens epiphora er forårsaket av herpes keratitis, kan det være et resultat av en rekke forhold.

Uveitt

Et vanlig tegn på herpes keratitt som forekommer oftest i tilbakevendende infeksjoner er uveitt, en betennelse i det midterste laget av øyet, den uvea. Uveitt symptomer, sammen med rødhet, irritasjon og tåkete syn, inkluderer mørk, flytende flekker langs synsfeltet.

Tåkesyn

Avhengig av hvor lenge du har hatt herpes keratitt, kan du oppleve tåkesyn. Dette er vanligvis en av de første tegn på herpes keratitt, men som infeksjonen utvikler seg, begynner herpes viruset å døyve nervene i hornhinnen, lammende smerten. Du kan begynne å tro at infeksjonen blir bedre, mens faktisk, viruset vokser og tærer på hornhinnen overflaten. Dette nivået av infeksjon kan føre til arrdannelse på hornhinnen, tap av syn og noen ganger blindhet hvis den forblir ubehandlet.