Digidexo.com

Er det trygt å sette en Aspirin på en canker sår?

Canker sår er ofte behandlet med aspirin som et hjem rette, ifølge Prevention.com. Det er generell enighet om at bruk av aspirin på canker sår er trygt.

Definisjon

Canker sår er muntlig magesår som vises på innsiden av munnen eller tannkjøtt. De varer fra noen dager til et par uker.

Aspirin History

Aspirin har vært brukt i århundrer for å redusere feber og lindre smerte. Aspirin er også en anti-inflammatorisk og blod tynnere. En negativ bivirkning er magen nød.

Canker sår behandling

Ifølge Prevention, til å behandle canker sår med aspirin, male deg opp en liten del av en ikke-belagt aspirin pillen og tilsett noen dråper vann for å lage en lime, og deretter bruke den til sår. Aspirin lindrer smerte og stopper den betente sår.

Lengde på behandling

Aspirin i form av pasta bør bli stående på sår ikke mer enn fem til ti minutter. Det bør deretter skylles av. Behandlingen kan gjentas senere hvis smerter oppstår på nytt, og sår er ikke leget. Vanligvis canker sår behandlet med aspirin leges i løpet av en dag eller to.

Advarsler

Aspirin igjen på en canker sår mer enn fem til ti minutter kan forårsake "aspirin brenne," ifølge TipNut.com. Det finnes ingen andre kjente sikkerhetsfaktorer, med unntak av potensiell allergi mot acetylsalisylsyre.
Barn under 12 år bør ikke bruke denne behandlingen.