Digidexo.com

Hvordan depresjon medisiner påvirke et foster?

Antidepressiva virker ved å bygge opp i systemet over tid for å avhjelpe problemene med depresjon. Depresjon medisiner bør aldri bli stoppet plutselig, selv om graviditet inntreffer. Beslutningen om å ta antidepressiva mens gravide alltid bør diskuteres grundig med en lege.

Typer

De vanligste depresjon medisiner er selektive serotonin reopptakshemmere, eller SRRIs; en annen type er trisykliske antidepressiva, eller TCA.

Effekter

Forskning på antidepressiva under graviditet pågår. Det er ikke mange konkluderende funn om effekten av depresjon medisinering på et foster.

Teorier / Spekulasjoner

The March of Dimes nettstedet rapporterer noen potensielle foster problemer forårsaket av depresjon medisiner inkluderer vedvarende pulmonal hypertensjon (PPHN), lav fødselsvekt og hjerteproblemer.

Betraktninger

Det amerikanske Food and Drug Administration utstedt en offentlig helse rådgivende i juli 2006 om at kvinner som slutter å ta depresjon medisiner under svangerskapet er mer sannsynlig å falle tilbake til depresjon enn kvinner som oppholder seg på antidepressiva.

Advarsel

Ifølge FDA, er antidepressiva Paxil spesielt merket med en advarsel om at bruk i løpet av de første tre månedene av svangerskapet kan føre til "en økt risiko for hjertefødselsskader."