Digidexo.com

Nøytrofil Pannikulitt

Pannikulitt er en tilstand som forårsaker betennelse i det tredje lag av huden, også kjent som den subkutane lag. Ifølge "Dermatopathology: A Volum i Foundations i diagnostisk patologi," neutrofile pannikulitt er en sjelden lobular form av sykdommen som rammer om lag én av 7000 mennesker. Pannikulitt ikke alltid manifestere seg på samme måte, og flere skjemaer kan være til stede i en enkelt pasient.

Beliggenhet

Det tredje laget av huden vev inneholder de viktigste blodkar og nerver, og er i stor grad ansvarlig for kroppen & rsquo; s evne til å regulere dets temperatur. Det er i stor grad sammensatt av fettceller og bindevev. Ulike former for pannikulitt påvirke enten lobules (fettcellene) eller septae (bindevev). I tilfelle av nøytrofil pannikulitt, inflammasjon foregår primært i fettvevet i seg selv.

Årsaker

Pannikulitt inntreffer når en annen betingelse er tilstede, noe som gjør en pasient mer utsatt for betennelse. Nøytrofil pannikulitt er vanligvis forbundet med både leddgikt og myleodysplasia. Myleodysplasia ble en gang kalt pre-leukemi og er preget av uregelmessig eller ineffektiv benmarg. Det kan også være forårsaket av traumer til de omkringliggende vev og eksponering for kulde. Bukspyttkjertel forhold, lupus og lymfom kan være andre årsaker.

Symptomer

Denne tilstanden presenterer seg i en nodulær utbrudd. Hevelsen kan føre til at huden til å se rødt, og det kan være smertefullt å ta på. Berørte huden kan også bli ekstremt hard og treaktig, eller grov struktur og mangler sensasjon. Noder kan også åpne og lekke en klar, fet substans eller puss. Betennelsen over det berørte node vil vanligvis avta i løpet av noen få uker. Når dette skjer, kan en deprimert område eller misfarget vev forbli. Hvis tilstanden vedvarer uten bedring, kan mer alvorlige komplikasjoner oppstår, inkludert leversvikt, blødninger, hjerteskader og bukspyttkjertelen komplikasjoner.

Diagnose

Hudbiopsi brukes til å sjekke for pannikulitt. Når det er diagnostisert det blir da viktig å finne årsaken til tilstanden. Testene som brukes til å diagnostisere den underliggende tilstand variere vidt, avhengig av andre symptomer som er tilstede i pasienten.

Behandling

Den mest effektive kjente behandling for nøytrofile pannikulitt er orale steroider, som kan gis i kombinasjon med anti-inflammatoriske legemidler. Dette faller sammen med behandling av den underliggende tilstand som forårsaker pannikulitt. En mer aggressiv behandling inkluderer en kombinert dose av kjemoterapi og cyklofosfamid.