Digidexo.com

Degenerative Disc Disorder

Degenerative Disc Disorder


Degenerativ lidelse er platen forringelse i stedet for en sykdom. Gjenkjenne det som et tegn på aldring og slitasje på ryggskiver, støtdempere i ryggsøylen, i henhold til Cedars-Sinai Medical Center. Plater kan ikke reparere seg selv når de blir skadet, fører til smerte og nedsatt hvis den forblir ubehandlet. En plate kan ikke være "kurert", men hjelp er tilgjengelig.

Funksjon

Rotere plater "er utviklet for å hjelpe ryggen opphold fleksibel mens motsette kjempefint krefter i mange forskjellige plan av bevegelse," ifølge Cedars-Sinai. De kvele ryggvirvlene, la ryggraden å bøye og vri. Plater som er "spacer" for å holde ryggsøylen fra komprimere nervene som løper fra ryggraden til de ulike deler av kroppen. Ustabil spinal støtte og smerte er et resultat av skader på ryggplater. Plasseringen av skaden dikterer den type fall.

Årsaker

Skaden kan starte prosessen med degenerasjon. Sharp innvirkning kan svekke en del av platen veggen og la platen til å bule mellom ryggvirvlene. Dehydrering forårsaker skade på platen, som har et vanninnhold på omtrent 80 prosent. Normal aldring fører til en viss mengde forverring. Selv om ikke alltid ødeleggende, vil degenerative plate sykdom dukke opp i nesten alle ved fylte 60. Forvent en diagnose av degenerative plate sykdom hvis du har slitasjegikt i ryggraden.

Diagnose

Fortell din lege omstendighetene rundt en skade. Basert på fysisk undersøkelse, kan hun bestille flere tester for å finne plasseringen og graden av degenerasjon. Testene kan omfatte spinal røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI), computertomografi (CT) skanne og diskografi. Identifisere grensene for mobilitet og smerte triggere med range-of-motion tester.

Behandling

Velg en behandling eller behandlinger med din lege basert på omfanget og plasseringen av skade. Styrke kjernemuskulaturen gjennom trening for å støtte den skadde området. Bruk varmebehandling for å slappe irriterte muskler rundt området. Bære en ryggvarmer for ekstra støtte. Gjennomgå fysioterapi, kiropraktikk eller physiatric (en kombinasjon av fysikalsk medisin og rehabilitering) omsorg. Kirurgiske inngrep, som for eksempel spinal fusjon eller plate erstatning, er en siste utvei.

Smertebehandling

Noen smertelindring oppstår på grunn av behandlingen. Fremgangsmåter som er mer aggressive er tilgjengelige når det er nødvendig. Begynn med enkle smertestillende medikamenter i henhold til legens anbefaling. Gjennomgå elektroterapi som en mer intens modus for smertereduksjon. Injeksjoner av smertestillende og betennelsesdempende medisiner utgjør intervensjonssmertebehandling. Epidural steroidinjeksjoner, selektive nerve-rot injeksjoner og rettet smerte injeksjoner til fasett felles eller sacroiliac felles adresse akutt smerte problemer. Diskutere alternativer med legen din.

Risiko

Hvis venstre ubehandlet, kan degenerative plate sykdom kunne resultere i økte smerter, nummenhet, stivhet, tap av funksjon og mobilitet og lammelser. Som platen fortsetter å svekkes, press på nerver øker. Overnattingssteder i bevegelse for å unngå smerte kan forårsake skade på andre deler av kroppen.