Digidexo.com

Forebygging av influensa B Hvis Exposed

Influensa symptomer inkluderer feber, smerter i kroppen og smerter, tretthet, frysninger og hodepine. Influensa B er en av de tre stammer av influensa. Det er også influensa C og A. Influensa A er ansvarlig for de fleste forekomster av influensa at folk får; stammer C og B er ikke så vanlig og forårsake mildere symptomer. Influensa er smittsomt, og symptomene kan variere fra mild til alvorlig og kan holde deg i senga i opptil en uke. Det finnes måter å unngå å få influensa selv om du tror du har blitt utsatt for.

Forebygging

Spis et sunt kosthold, får riktig mengde søvn og drikk rikelig med væske. Ta en vitamin C supplement hver dag for å redusere risikoen for å få en forkjølelse eller influensa.

Influensa er et virus og er vanligvis inhalert når nær noen som har nøs eller hostet opp i luften. Du kan også bli eksponert fra rørende noe som en berørt person ubevisst forurenset med deres sekreter. Vask hendene ofte, og spesielt før måltider. Unngå å berøre ansiktet, øyne, nese og munn med mindre du har grundig vasket hendene først. Influensa B og andre stammer av influensa-viruset er mest vanlig i USA fra desember til mars, selv om du kan få influensa når som helst på året.

Se etter tidlige symptomer på Influensa B, spesielt hvis du føler at du har blitt utsatt for. Ta en resept antivirale medisiner i løpet av de første 12 til 24 timer etter at symptomene først ser ut til å forkorte lengden og alvorlighetsgraden av symptomene. Noen vanlige antivirale midler er Tamiflu, Relenza, Flumadine og Symmetrel, ifølge flufacts.com. Tamiflu er effektivt for influensa B, og det er tilgjengelig i flytende form og kan brukes av barn som er eldre enn 1 år.

Få en influensa skutt hvert år. Det er best å få skutt ca 2-6 uker før influensasesongen. Vaksinen vil hindre deg fra å få de mest vanlige stammer av influensa at du kan bli utsatt for i det aktuelle året; det hjelper kroppen din til å lage antistoffer mot stammene. De som er mest utsatt for komplikasjoner, for eksempel eldre, små barn og personer med nedsatt immunforsvar bør få vaksinen når den blir tilgjengelig hver høst.

Se din lege dersom symptomer på influensa B ikke lette i løpet av to eller tre dager. Influensa kan være alvorlige og til og med livstruende. Hvis du allerede er syk med en annen infeksjon, har et svekket immunforsvar eller er eldre, må du kontakte legen din så snart du utvikler symptomer for å hindre ytterligere komplikasjoner.