Digidexo.com

Spesielle dietter for sykehuspasienter

Spesielle dietter for sykehuspasienter


Hvis du er innlagt på sykehus, kan kostholdet må være begrenset eller forbedret på noen måte. Hvis du har hatt en operasjon på en del av fordøyelsessystemet, eller har nettopp blitt diagnostisert med en sykdom, kan kostholdet må endres, enten permanent eller for en kort tid. Den kosten avdeling på sykehuset kan hjelpe deg å velge mat som du liker på din foreskrevet diett.

Felles dietter

Ifølge ernæring Services på Barton Memorial Hospital i California, de mest vanlige dietter foreskrevet for pasienter på sykehus er klar væske, full væske og regelmessig.

En klar væske diett brukes ofte først etter operasjonen. Det også kan bestilles hvis du venter en prosedyre. Det inkluderer væsker du kan se gjennom, for eksempel buljong, popsicles, jello, og ingefærøl eller beslektede typer væsker. Den er ment å få kroppen vant til å fordøye mat igjen i forberedelse til å skifte til en mer normal meny.

En full flytende diett legger væsker laget av melkeprodukter, som for eksempel krem ​​supper, melk, pudding, iskrem og yoghurt. Disse to dietter er vanligvis foreskrevet på rad, og pasienten deretter videre til et vanlig kosthold som han er velkommen til å bestille hva han liker fra sykehuset menyen.

Terapeutiske dietter

Terapeutiske dietter er foreskrevet for pasienter med særlige forhold som hjertesykdom eller diabetes. Hjertepasienter er ofte begrenset i bruk av salt, kolesterol og mettet fett. Denne "cardiac diett" oppfordrer valg av frukt og grønnsaker, hele korn og magert kjøtt. Rødt kjøtt er begrenset, så er forbruket av eggeplommer.

Diabetiker dietter er vanligvis lav er sukker og fett, og legen foreskriver et bestemt antall kalorier per dag i tillegg. Lav-natrium dietter er bestilt for de med nyresykdom eller høyt blodtrykk, fordi nyrene bidra til å regulere natrium og væske i kroppen samt blodtrykk. En lav-natrium diett kan også bestilles for noen som har en opphoping av overflødig væske.

Andre dietter

Andre typer dietter er foreskrevet under visse omstendigheter. Den ene er den lav-bakterier diett for de på kjemoterapi eller med andre betingelser som undertrykker immunsystemet. En lav-bakterier diett fokuserer på matlaging grundig, renhold av forberedelse og praksis som ikke deler mat containere med andre. Det fraråder også å spise mat som har blitt holdt under oppvarming lys eller mat fra en salatbar eller deli telleren.

En annen type diett er for pasienter som har fordøyelses plager og krever "tørt" kosthold. Denne består av mat som er lett å fordøye fordi det er mykt og lett å tygge og ikke sterkt krydret. Den tørt diett inkluderer ting som kokt frukt, potetmos, cottage cheese og kremen av hvete.