Digidexo.com

Legemidler som brukes for kronisk forstoppelse

Legemidler som brukes for kronisk forstoppelse


Kroppen inneholder en innebygd timing mekanisme som forteller tykktarmen når man skal ha regelmessige sammentrekninger. Disse sammentrekninger er det bevege avfallsstoffer gjennom systemet og ut av legemet. Forstoppelse oppstår når unormale forhold som endrer kroppens naturlige rytme kontraksjon og redusere eller stoppe bevegelsen av avfall gjennom kroppen. Det er mange årsaker til dette og kronisk forstoppelse kan føre til andre komplikasjoner. Legemidler og forebyggende tiltak er den beste behandlingen.

Identifikasjon

Forstoppelse er en tilstand der tarmtømmingen inntreffer sjelden eller hvor avføringen er hard og lite, eller er vanskelig og smertefull. Symptomer på forstoppelse inkluderer smerter i magen i forbindelse med avføring, en følelse av ufullstendig tømming av tarmen, og en oppblåst følelse i magen regionen. Daglig avføring er ikke en indikasjon på god helse er heller ikke avgjørende. Så lenge tarmer beveger seg regelmessig og uten ubehag frekvensen er ikke viktig.

Medisiner

Kronisk forstoppelse behandles på en rekke måter. Bulking agenter som kli og ispaghula skrelle er den vanligste typen av avføringsmidler med navn som Fybrogel eller Regulan. Stimulerende avføringsmidler som senokot og Dulco-lax årsak tarm muskler til kontrakt. Osmotiske laksativer som laktulose virker ved å øke mengden av vann i avføring ved å trekke det fra tarmslimhinnen. Smøremidler som mineralolje og lakserolje strøk tarmen og avføring med en vanntett film for å hjelpe avføringen beholde fuktighet for å forbedre evakuering. For alvorlige tilfeller kan sterkere reseptbelagte avføringsmidler brukes over lettere tilgjengelig over-the-counter variasjon.

Årsaker

Årsaker til forstoppelse inkluderer dårlig allmenntilstand, en inaktiv livsstil, utilstrekkelig hydrering, utilstrekkelig toalettfasiliteter og en lav fiber diett. Andre mulige årsaker er en under aktiv skjoldbrusk, rygg skade, irritabel tarm syndrom, kolon eller endetarmskreft, nyresvikt og bruk av narkotiske smertestillende, antacida eller antidepressiva.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av forstoppelse på kroppen inkluderer hemorroider forårsaket av anstreng, noe som er svært smertefullt og kan føre til lokale blødning. Misbruk av avføringsmidler over lang tid kan føre til en svak tarm og tvinge en avhengighet. Brokk eller svulmende av mageinnhold gjennom et svakt punkt i bukveggen kan være smertefullt og føre til kirurgi for å rette problemet.

Forebygging

Før behovet for medisiner, forebyggende tiltak er det mulig å bidra til å avverge tilstanden. En godt balansert høy-fiber diett som inneholder kli og frukt og grønnsaker er ofte den mest nyttig, men begrense hvitt brød, kaker og raffinert sukker produkter har også fordeler. Riktig hydrering av åtte til ti glass vann er en god ting for hele kroppen helse, med tillegg av noen varme drikker for å stimulere tarmen. Svisker og plomme juice er gunstig, og regelmessig mosjon og stressmestring vil forbedre fordøyelsen og behandling av avfall.