Digidexo.com

Vanlige årsaker til kvalme

Gastritt

Kvalme er en ubehagelig følelse i magen som fører til trang til å kaste opp. Kvalme er symptom på et større tilstand og er ikke en tilstand i og av seg selv.
Det er mange årsaker til kvalme. Alkoholmisbruk kan føre til akutt kvalme. Alkohol irriterer slimhinnen i magen, og kan føre til kvalme og brekninger, samt svimmelhet og intens hodepine.
Det finnes mange ulike årsaker gastritt, irritasjon og inflammasjon i mage. Kaffe og andre drikker med høyt koffein-innhold kan irritere magesekken og føre til kvalme. Magen influensa, forårsaket av et virus, kan også føre til irritasjon av mageslimhinnen og derfor kvalme - som kan mat forgiftning, noe som er et resultat av bakterielle toksiner. Sår forårsake kvalme, også. Sår kan rett og slett være mindre irritasjoner i slimhinnen, men de kan også flytte opp til å bli store defekter i magen.

Blindtarmbetennelse

De fleste irritasjoner og betennelser i magen passere i løpet av kort tid, og regnes ikke som alvorlig. Blindtarmbetennelse, men er svært alvorlig. Blindtarmbetennelse er faktisk en betennelse i vedlegg, med kvalme som et biprodukt. Men hvis den forblir ubehandlet, kan blindtarmbetennelse føre til alvorlige indre infeksjon og noen ganger til og med døden.

Matallergier og smitte

Mat allergi kan forårsake kvalme. Vanligste matvareallergier som kan føre til kvalme er sjømat, skalldyr, melkeprodukter og hvete. Hvis du er en campingvogn eller turgåer, bør du vite for å beskytte mot Giardia, som kan føre til kvalme, oppkast og diaré. Giardia er en infeksjon forårsaket av tarmparasitter som finnes i avføring, ofte formidlet ved å drikke urent vann, berøre en uren overflate eller spise feil mat. Gastroenteritt er også smittsom og sendes videre ved kontakt med en urenhet, mat, vann eller overflate.

Reisesyke

Mange mennesker, spesielt barn, lider av kvalme reisesyke. Reisesyke er forårsaket av misforståelser om hodebevegelser i indre ører. Reise med tog, buss, bil eller fly kan være ganske smertefullt for folk som er utsatt for reisesyke.

Legemidler og medisinsk behandling

Kvalme kan også være forårsaket av bivirkninger av medisinsk behandling og resepter. Noen medisiner kan forårsake kvalme, slik som anti-inflammatoriske og steroider. Behandlinger for kreft, spesielt kjemoterapi, er også kjent for å føre til kvalme hos mange mennesker.

Graviditet

En mye gladere grunn for å oppleve kvalme er graviditet. Kvalme under svangerskapet er spesielt vanlig i løpet av de første tre månedene. Pre-natal kvalme er forårsaket av hormonforandringene i blodet ditt.