Digidexo.com

Hva er galle reflux?

Acid reflux er en tilstand som oppstår når magesyre strømme tilbake opp i spiserøret. Bile tilbakeløp er flyten av galle, som produseres i leveren, fra leveren inn i magen og inn i spiserøret. Flyten av galle fra leveren til magesekken og spiserøret er en smertefull tilstand som fører til betennelse i spiserøret og slimhinnen i magen.

Årsaker

Mat kommer inn i tynntarmen fra magen gjennom pyloric ventilen. Vanligvis gjør denne ventilen bare en liten mengde mat å passere gjennom og åpner ikke tilstrekkelig til å tillate galle å sikkerhetskopiere fra tarmen inn i magen. En skadet ventil kan føre galle til å strømme inn i magen, og en rekke årsaker er ansvarlig for denne tilstanden.

Kirurgisk skade på pyloric ventilen er den mest vanlige årsaken til denne tilstanden. Pasienter som har lidd av en gastric bypass eller en galleblæren fjerning kirurgi er mer utsatt for denne tilstanden. Magesår kan føre til at tilstanden også.

Symptomer

Acid reflux har mange av de samme symptomene som galle tilbakeløp, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere skikkelig. Kvalme, vekttap uten grunn, smerter i øvre del av magen, oppkast gallen, og en hoste eller heshet er noen av symptomene på galle reflux. Pasienter som lider av galle reflux vil ofte merke en sur smak i munnen og en brennende følelse som starter i brystet og beveger seg til halsen.

En endoskopisk fremgangsmåte vil bli utført på pasienter som lider av gallesyretilbakeløpskjøling, og tilbakeløpskjøling for å vurdere skader på spiserøret, og for å ta prøver av vev for å teste for spiserørskreft.

Behandlinger og medisiner

Protonpumpehemmere er medisiner som er foreskrevet for magesår og sure oppstøt. Disse kan hjelpe pasienter som lider av galle refluks, så vel. Kirurgi anbefales når medisiner ikke fungerer for å lindre tilstanden. Kirurgi kan avlede galle bort fra magen ved å opprette et nytt sted for galle å renne lenger unna.

Sure oppstøt og galle reflux

De fleste pasienter som lider av galle reflux også lider av acid reflux. Acid reflux kan styres med livsstilsendringer og eliminere matvarer som forverrer symptomene. Galle reflux synes ikke å være koblet til en livsstil valg, og vil ikke bli påvirket av endringer i kosthold eller stressnivå.

Mulige komplikasjoner

Noen betydelige komplikasjoner kan oppstå galle reflux. Når esophagus blir gjentatte ganger utsatt for galle eller magesyrer, kan det oppstå arrdannelse som vil føre til spiserøret for å bli smalere.

Spiserørskreft er en svært farlig form for kreft. Det kan være en sammenheng mellom galle reflux og spiserørskreft, selv om noen i det medisinske miljøet tvist tilkoblingen.

Galle reflux kan også føre til gastritt og til slutt til magesår og blødninger i magen. Denne tilstanden er ekstremt farlig og må behandles umiddelbart.