Digidexo.com

Hvorfor Er natriumnitritt dårlig for deg?

Hvorfor Er natriumnitritt dårlig for deg?


Natriumnitritt er en type salt. Den brukes i mat som konserveringsmiddel, spesielt i spekemat som hotdogs, pølse og kjøttpålegg.

Fordeler

Nitritt hjelper kjøtt ikke å ødelegge eller utvikle botulisme. Det hjelper også med å holde smak og farge på kjøttet. Det amerikanske Department of Agriculture begrenser det til 200 deler per million i mat.

Inntak av natrium

Hvis du er på begrenset natrium eller salt inntaket, natriumnitritt, natron, bakepulver, mononatriumglutamat (MSG) og andre salter bør reduseres sammen med vanlig bordsalt.

Dose

Natriumnitritt er merket av FDA som trygt på lave nivåer. Imidlertid er den dødelige dose mellom 22 til 23 mg pr kg kroppsvekt, eller omtrent 0,00078 gram per 2.20 pounds. Symptomer på overdosering er kvalme, oppkast, rask puls, tap av oksygen i blodet (cyanose) og koma.

Kreft

Det er ingen undersøkelser som viser at natrium-nitrat fører til kreft. En studie av National Toxicology Program fant ingen kreftfremkallende respons i en studie med rotter og mus. Richard A. Scanlan, Ph.D., av Linus Pauling Institute, sier at det er indikasjoner på at det kan være kreftfremkallende, men ved normale doser, ikke er i stand til å bevise det aktuell forskning.

Eksponering

Kontakt med natriumnitritt kan irritere hud og øyne. Det kan føre til irritasjon i luftveiene ved innånding.