Digidexo.com

Komplikasjoner av GERD

Komplikasjoner av GERD


På bunnen av spiserøret er en liten muskel klaff, eller den nedre spiserørlukkemuskel, som skiller magen og spiserøret. Når du spiser, åpner klaffen for å tillate mat i magen. Noen ganger klaffen ikke lukkes etter at du er ferdig å spise og magesyre reenters spiserøret. De fleste kjenner denne prosessen ved det vanlige navnet "halsbrann." Mens alle opplever halsbrann fra tid til annen, mennesker som opplever halsbrann ofte på grunn av hyppige feil på den nedre esophageal filter lider av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).

Esophageal strikturer og sår

Hvis magesyre fortsetter å reise tilbake til spiserøret, vil arrvev dannes over tid. Folk som har mye arrvev på spiserøret har ofte en vanskelig tid å svelge mat fordi passasjen av de øvre gastrointestinale smalner.

Ikke bare vil magesyre fremme arrvev, men det kan også føre til sår eller esophageal magesår. Kjent som øsofagitt, disse sår og esophageal sår ofte føre ikke bare smerte, men blødning og hevelse i esophageal kanalen. Mange mennesker med øsofagitt har en vanskelig tid å spise fordi disse symptomene hemme svelge.

Astma

The Cleveland Clinic anslår at 75 prosent av personer med astma lider GERD også. Mens GERD kan påvirke utviklingen av astma og / eller forverre symptomer, er hele korrelasjon mellom de to sykdommene ikke kjent. Interessant nok har Cleveland Clinic funnet noen suksess å hjelpe alvorlighetsgraden av en pasientenes astma ved å behandle sine GERD først. Hvis du har astma, og også lider av hyppige halsbrann, spør legen din for å se nærmere på dagens forskning på sammenhengen mellom GERD og astma.

Barretts øsofagus

Barretts øsofagus er en svært alvorlig tilstand siden det er noen ganger en forløper til kreft. Som magesyre fortsetter å slite på spiserøret, kan spiserøret begynne å endre farger og begynne å likne tarmen i teksturen. En del av årsaken til denne endringen er at unormale celler, lik de i tynntarmen, danner i spiserøret. Symptomer på ubehandlede Barretts øsofagus er smerter, vanskelig å svelge og kaffe bakken farget spy (fra esophageal blod). Hvis du opplever noen av disse symptomene, gå til en lege for å begynne rask behandling.

Esophageal Cancer

Venstre ubehandlet, kan Barretts øsofagus føre til esophageal kreft. Men ifølge Cleveland Clinic statistikk, bare én av 200 personer med Barretts utvikle esophageal kreft. Likevel må du være årvåken hvis du har Barretts og motta jevn endoscopies for å sikre at du ikke har kreft. Den viktigste typen esophageal kreft som kan utvikle seg fra Barretts øsofagus (og i forlengelsen GERD) er kjent som adenokarsinom. Symptomer på adenokarsinom inkluderer noen av de mer alvorlige Barretts øsofagus symptomer, for eksempel kaffe-bakken farget oppkast, vanskelig å svelge og smerte. Men i de tidlige stadier av adenokarsinom, de fleste pasientene ikke opplever symptomer. Dermed må du få behandling for vedvarende halsbrann så snart som mulig å behandle GERD og sikre at du fortsatt kreft-fri.

Behandling og forebygging

Å behandle GERD, leger benytter en blanding av livsstil anbefalinger og medisinering. Noen av livsstilsfaktorer som ofte fører til GERD og øke alvorlighetsgraden av halsbrann hendelser inkluderer røyking, fet mat, stramme klær og tilbakelent for tidlig etter et måltid. I tillegg til endringer i livsstil, kan legen forskrive deg med medisiner, slik som protonpumpehemmere, prokinetics eller foreslår at du tar en over-the-counter medisiner, for eksempel antacida (som tums) eller ranitidin (som Zantac). Hvis livsstilsendringer og medisin ikke temme din halsbrann, kan legen velge kirurgi for å styrke din lavere esophageal sphincter og dermed begrense magesyre evne til å gå inn igjen i spiserøret.