Digidexo.com

Hvordan virker Gerd Årsak hoste?

Hva er GERD

Gastroøsofageal refluks (GERD) er den medisinske termen for acid reflux eller halsbrann. Normalt, åpnes en liten sirkulær muskel på bunnen av spiserøret for å tillate maten til å passere inn i magen og lukkes for å holde fordøyelsesvæsker spruter tilbake opp i spiserøret. Men noen ganger muskelen ikke lukkes helt på grunn av en endring i magetrykk forårsaket av visse matvarer eller medikamenter, ellers muskelen blir svak og ikke lenger kan lukkes ordentlig. Esophageal fôr ikke er i stand til å tolerere de regurgitated syrer, noe som resulterer i en følelse av halsbrann.

GERD og hoste

Selv om ikke en av de mer åpenbare symptomer på GERD, er hoste kanskje den mest lett oversett. Halsbrann, brystsmerter, en sur smak i munnen og vanskeligheter med å svelge er alle anerkjent som symptomer på GERD. Hoste og tungpustethet er også vanlige symptomer ofte ikke forbundet med GERD. GERD-assosiert hoste kan forekomme sammen med symptomer på svie og smerter, men noen mennesker bare har hoste.

Hvordan GERD Årsaker Hoste

Magesyre stimulerer nerver når den er regurgitated inn i spiserøret og forårsaker hoste. Noen ganger kan en så liten mengde av magesyren når esophagus at det ikke brenner, men det er tilstrekkelig syre til å gi en hoste. Den motsatte situasjonen - for mye gulpe opp magevæske - kan forårsake hoste ved å smitte over til lungene. I andre tilfeller gjør regurgitated fluidet inneholder lite magesyre og mer galle, som er mindre irriterende for spiserøret, men vil fortsatt stimulere hoste. Medikamenter som er tatt for å behandle halsbrann, så som antacider, også forårsake hoste.

Behandling

Ved kronisk hoste er det eneste symptomet på GERD, kan diagnosen være vanskelig. Vedvarende hoste forbundet med GERD vil bare ende når GERD er kontrollert. Hoste suppressants og kaldt medisiner vil ikke roe en GERD hoste. Behandling for GERD inkluderer antacids å nøytralisere overskytende magesyre eller H2-blokkere og protonpumpehemmere. Ubehandlet GERD kan skade spiserøret, forårsaker magesår og potensielt øke kreftfaren.

Livsstilsendringer

Endringer i kosthold og vaner kan også bidra til å avlaste GERD. Krydret, fet eller sure matvarer, for eksempel tomater eller sitrusfrukter, kan forverre GERD. Andre medvirkende faktorer er overvekt, spiser for nær leggetid, røyking, alkoholbruk og overspising. Å spise flere små måltider og venter minst tre timer etter å ha spist før du ligger nede vil bidra til å hindre GERD.