Digidexo.com

Ultrafiolett lys behandling for hepatitt C

Hepatitt C er en virusinfeksjon i leveren som det ikke finnes noen kur. Pasienter med hepatitt C er ofte asymptomatiske for år, ifølge MedlinePlus. Imidlertid kan infeksjonen gjøre alvorlig skade på leveren og fører til skrumplever i minst 20 prosent av alle tilfeller, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Tester har vist at ultrafiolett blod bestråling (UBI) kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av hepatitt C-infeksjoner.

A Brief History

Ifølge en artikkel av Robert J. Rowen, MD, i en 1996 utgave av International Journal of biosocial Medical Research, UBI ble først brukt på mennesker i de tidlige 1930-tallet. Rowen rapporterer at effektiviteten av UBI i behandling av infeksjoner ble studert mye i 1940 av George Miley, en klinisk professor ved Philadelphias Hahnemann Hospital og College of Medicine. Miley fant at UBI var svært vellykket i behandling av slike infeksjoner som peritonitt, nyrebekkenbetennelse, bihulebetennelse, barsel sepsis og sårinfeksjoner i alle unntatt de mest avanserte tilfeller. Senere studier av Miley og en kollega viste UBI hjulpet en rekke pasienter med polio, en viral infeksjon, for å gjenopprette.

Testing på Hep C-pasienter

Nyere testing om effektiviteten av UBI i behandling av hepatitt C er litt mer relevante for dine bekymringer som en hepatitt C pasient og skal hjelpe deg med å avgjøre om denne typen behandling er for deg. Ifølge Hepatitt Central nettsiden, Energex Systems, en utvikler av avansert UBI teknologi, studert virkningen av UBI terapi på viral belastning (indikative av infeksjonens alvorlighetsgrad) i 13 pasienter med infeksjon. I tre testpersoner, ble virusmengde redusert 90 prosent eller mer, mens ytterligere åtte individer viste en nedgang i virusmengde på minst 50 prosent. Det var ingen endring i to forsøkspersonene.

Prosedyre

Hvis du eller en elsket én har blitt diagnostisert med hepatitt C og bestemmer seg for å gjennomgå UBI terapi, vil du bli glad for å høre at selve inngrepet er ganske enkel og grei. Du vil ha en relativt liten mengde blod (3 til 4 prosent av det totale blodvolum) trukket tilbake. Mens du venter, blir blodet eksponert for nøyaktige mengder av ultrafiolett (UV) lys i 20 til 30 minutter, hvoretter det behandlede blod returneres til kroppen gjennom portalen som det ble trukket. Du vil gjennomgå denne enkle prosedyren fem ganger i løpet av 16 dager.

Virkningen av UV Therapy

Effekten av UV terapi på din Hepatitt C-smitte er best beskrevet av Energex Systems, som utviklet den Hemo-Modulator maskin som brukes i Ubi prosedyrer. Energex theorizes at blod utsatt for UV-stråling utenfor kroppen fungerer som et immunsystem sentralstimulerende når det har blitt returnert til kroppen din. Dette boost til immunforsvaret hjelper det å mer effektivt bekjempe hepatitt C-viruset.