Digidexo.com

Acid Reflux Symptomer, årsaker og risikofaktorer

Når fordøyelsesvæsker stige opp med mat, dette er acid reflux. Acid reflux, også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, forekommer i mennesker i alle aldre. Det er flere ting som kan bidra til tilstanden.

Symptomer

Halsbrann, kvalme og oppstøt er de vanligste symptomene på acid reflux. Konsekvent acid reflux kan føre til komplikasjoner, for eksempel magesår, strikturer, Barretts spiserør og hoste.

Årsaker

Det finnes en rekke ting som kan forårsake eller bidra til acid reflux. Disse inkluderer hiatal brokk, lavere øsofageal sfinkter, esophageal sammentrekninger og tømming av magesekken.

Risikofaktorer

Noen mennesker er på et høyere risiko for å ha acid reflux. Hvis du er gravid, overvektige, har luftveissykdom, eller hvis du konsekvent spiser mat som har mye syre, da har du en høyere risiko.

Forebygging / løsning

Kutte ned på krydret mat og mat med mye syre kan forhindre acid reflux. Sover på en forhøyet vinkel kan også bidra til å forhindre forekomster av acid reflux.

Behandling

Endre spisevaner, å miste vekt og bruke antacids kan hjelpe behandle acid reflux. Mer alvorlige tilfeller kan trenge medisiner, protonpumpehemmere, histamin antagonister eller kirurgi for å behandle det.