Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på en hjerneblødning

Hvordan gjenkjenne symptomer på en hjerneblødning


En hjerneblødning er en alvorlig blødning i hjernen. Årsakene og symptomer på blødning er mange (og noen ganger er ukjent), men betingelsen er alltid av betydning. Les videre for å lære å gjenkjenne symptomer på en hjerneblødning.

Hvordan gjenkjenne symptomer på en hjerneblødning

•  Spør pasienten om hun opplever hodepine og om det føles verre når pasienten ligger nede, bøying, anstreng eller hoste. Hvis så, kan dette være et tegn på hjerneblødning.

Se inn i pasientens øyne og spør om pasienten har hatt en endring i syn. Legg merke til at størrelsen på hver av elevene. Hvis elevene har ulik størrelse, eller hvis øynene beveger seg ukontrollert, kan det være et alvorlig problem.

Test mobiliteten og følelsen i forskjellige deler av kroppen. Pasienten kan være opplever lammelse eller nummenhet i visse deler av kroppen. Disse symptomene kan være forårsaket av en hjerneblødning.

Har pasienten snakke, lese og skrive. En pasient med en hjerneblødning vil ofte ha problemer med disse utbedrings øvelser. Hvis pasienten buer, kan ikke lese eller skriver altfor slurvete, kanskje et slag være nært forestående.

Test pasientens balanse. Symptomer mye som vertigo kan bli funnet i mennesker som lider av en hjerneblødning. Pasienten kan ikke ha noen koordinering, tap av balanse og kvalme.

Hint

  • Alle tilfeller av cerebral blødning må behandles umiddelbart. Hvis du mener du gjenkjenne symptomer på en hjerneblødning, ikke nøl med å ringe etter medisinsk hjelp.
  • En hjerneblødning kan ha forskjellige typer symptomer, avhengig av hvor i hjernen oppstår blødningen. Det er normalt for en pasient å oppleve en kjent symptom og ikke en annen. Hvis du er usikker, alltid lege.
  • Dersom ingen av de symptomer som er nevnt er tilstede i en pasient, kan pasienten fremdeles lider av en hjerneblødning. Moderne medisinsk vitenskap har fortsatt mye å lære om den menneskelige hjerne.
  • Kontakt lege umiddelbart hvis en av følgende symptomer: tap av bevissthet, lammelser i løpet av den ene siden av kroppen, manglende evne til å svelge, anfall eller problemer med å puste. Pasienten kan ha oppstått et slag.
  • Rush pasienten til sykehuset hvis en alvorlig hodepine er ledsaget av en stiv nakke, smerter mellom øynene, oppkast eller tap av bevissthet. Disse symptomene i særdeleshet er svært vanlig for et slag.