Digidexo.com

Hjerte Burn & StressStress og halsbrann er vanlige forekomster blant amerikanerne. Det er normalt å oppleve noen form for stress i dagliglivet, men for mye stress kan faktisk forverre halsbrann. Da sitter du igjen for å håndtere både stress og at alle altfor vanlig ubehagelig, brennende følelse i brystet.

Fakta

Halsbrann er forårsaket av magesyre eller galle sikkerhetskopiering i spiserøret. Noen vanlige årsaker til halsbrann er: stress, fedme, graviditet, røyking, hiatal brokk, munntørrhet, astma, bindevevssykdommer, diabetes og Zollinger-Ellison syndrom. Over tid, kan halsbrann føre til innsnevring av spiserøret og esophageal sår, så det er viktig at du søker behandling for halsbrann hvis over-the-counter medisiner ikke virker.

Halsbrann Symptomer

Det viktigste symptomet på halsbrann er vanligvis en brennende følelse som begynner i brystet og arbeider gradvis det er helt opp til halsen. Det kan også føre til andre symptomer, for eksempel: svelgeproblemer, brystsmerter, heshet, sår hals, tørr hoste, følelsen som det er en klump i halsen og et oppgulp av sur væske eller mat. Disse symptomene kan virke ufarlig, men det er viktig å snakke med legen din dersom du tror du lider av halsbrann, som det øker risikoen for spiserørskreft.

Stress Symptomer

Alle opplever noen form for stress, men for mye stress kan føre til mange helseproblemer. Tilstander som kan bli forårsaket eller forverret av stress inkluderer: hjertesykdom, søvnforstyrrelser, fordøyelsesproblemer, fedme, depresjon, hudsykdommer og autoimmune sykdommer. Kronisk stress kan øke blodtrykket, øke risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag, bidra til ufruktbarhet og fremskynde aldringsprosessen. Stress kan også gjøre deg mer utsatt for angst angrep.

Stress Induced Halsbrann

Ifølge Vær Vel Stanford, ble over 50 prosent av halsbrann episoder direkte knyttet til stress. I tider med stress, pumper hjertet mer blod til musklene, noe som gir dem ekstra boost av energi du trenger for å bekjempe årsaken til stress. Det betyr at mindre blod er reiser til fordøyelsessystemet, noe som kan tregere fordøyelse og kan utløse halsbrann. Også, når du er stresset du kan ha en tendens til å gjøre ting som forverre halsbrann, som for eksempel å røyke eller drikke alkohol.

Behandling

Behandling for halsbrann starter med over-the-counter medisiner som syrenøytraliserende, H-2-reseptorblokkere og protonpumpehemmere. Snakk med legen din dersom du ikke føler lettelse fra din halsbrann i løpet av få uker for å ta over-the-counter medisiner. Han kan foreskrive resept-styrke H-2-reseptorblokkere, resept-styrke protonpumpehemmere og medisiner som bidrar til å styrke den nedre esophageal sphincter. Kirurgi kan være nødvendig for å korrigere alvorlige tilfeller, men de fleste av halsbrann går bort med medisiner.