Digidexo.com

Hva slags mat bør spises for vektøkning?

Hva slags mat bør spises for vektøkning?


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, hvis din Body Mass Index er mindre enn 18.5, du er undervektig. Personer med raske metabolisms, idrettsutøvere og personer med visse sykdommer og lidelser som diabetes, anorexia nervosa og visse skjoldbrusk lidelser kan ha behov for å endre sin diett for å få vekt. Du kan legge til mer korn, frukt og grønnsaker, og høy-protein kjøtt og fisk, til kosthold for å få vekt.

Korn og nøtter

Spise tykke brød som hele hvete og pumpernickel, og frokostblandinger med drue nøtter, granola og havre kan bidra til å øke kaloriinntaket ditt. Du kan også supplere dine måltider med korn som er høy i protein, for eksempel hvetekim og linfrø for å få vekt. Nøtter som peanøtter, mandler og valnøtter er høy i protein. Peanøttsmør sprer og mutter sprer hjelpe deg til å inkludere disse nøtter i kostholdet ditt regelmessig.

Frukt

Legge til mer frukt og grønnsaker til kosthold er en sunn måte å gå opp i vekt. Spis frukt som ananas, bananer og avokado for å øke kaloriinntaket. Rosiner og tyttebær er også ideelle for sunn vektøkning, som tørket frukt er noen ganger lettere å spise i større mengder enn fersk frukt. Legge grønnsaker som poteter, mais, erter og gulrøtter til kosthold kan hjelpe deg opp i vekt, da disse grønnsaker er høy i karbohydrater og kalorier.

Kjøtt og Fisk

Kylling og biff er høy i protein, men det anbefales at du ser inntaket av mettet fett mens du bruker disse kjøtt for å kontrollere vekten. Lean-kutt kjøtt er foreslått for å unngå mettet fett og kolesterol, som kan bli skadelig for din helse når forbrukes for ofte eller i store porsjoner. Laks, ørret, makrell og tunfisk er gode kilder til protein som inneholder mindre mettet fett enn rødt kjøtt og fjærfe.