Digidexo.com

Grunner for rask vektøkning

National Institutes of Health rapporterer at anslagsvis 133 600 000 amerikanere er overvektige eller fete, noe som er en alarmerende statistikken. Noen individer kan være noe overvektige eller kan være alvorlig overvektig, av forskjellige årsaker. Rask vektøkning er en alarmerende medisinsk problem, som en person bør søke hjelp for umiddelbart.

Betydning

På grunn av den proclivity av vektøkning blant amerikanerne, kan pakking på de ekstra pounds være en helse katastrofe for en person. Ifølge MedicinePlus, kan fedme resultere i et individ utvikle andre alvorlige helseproblemer, som diabetes, hjertesykdom og høyt blodtrykk. Disse helseproblemer kan føre en person til å ha en dårligere livskvalitet, hovedsakelig på grunn av den økte vekten.

Typer

Det er flere grunner til at en person raskt kan få vekt, primært på grunn av enten overflødig stress eller et medisinsk problem. Stress kan være ofte føre til rask vektøkning, på grunn av overdreven trøstespising, hevet hormoner i kroppen og søvnvansker. Medisinske problemer kan føre til en person å sette på overskytende pounds, spesielt de som lider av hypotyreose, Cushings syndrom eller de som tar reseptbelagte medisiner for andre plager.

Effekter

Virkningene av rask vektøkning kan føles nesten umiddelbart av et individ. Klær vil begynne å føle strammere, vil energinivået reduseres og en persons humør kan skifte. Hvis vektøkningen varer i en lengre tidsperiode, og deretter andre helse komplikasjoner kan oppstå, så som søvnapné, sukkersyke og høyt blodtrykk. En persons personlige liv og forhold kan lide på grunn av vektøkningen, forårsaker depresjon å stille til slutt igjen.

Betraktninger

Ikke alle rask vektøkning er unormal. Det er mulig for kroppen å holde på væske eller hos kvinner kan det være et tegn på graviditet. Noen mennesker kan sette på overvekt på grunn av dårlige matvaner og / eller på grunn av en stillesittende livsstil, sier MedicinePlus. Rask vektøkning anbefales ikke for folk, så gå til en medisinsk faglig omgående.

Forebygging / løsning

Det første skrittet mot å takle rask vektøkning problem er å se en lege, anbefaler New York Times. Hvis en person har hypotyreoidisme eller Cushings syndrom, så medisinen kan hjelpe en person å bekjempe sykdommen og reversere vekttap. Hvis stress er den skyldige, så tar skritt for å slappe av og få riktig mengde hvile kan bidra til å redusere stressnivået. For vektkontroll, spise sunne måltider og får daglig fysisk aktivitet kan hjelpe en person å forhindre hurtig vekttap skjer.