Digidexo.com

Sjøgrens gastrointestinale problemer

Sjøgrens syndrom er en autoimmun lidelse som er manifestert ved kronisk tørrhet i munn, øyne, hals, kjønnsorganer og fordøyelseskanalen. Tilstanden er ikke helt forstått, men legene tror det er noen kobling med thymus og parasympatiske nervesystemet feil. Det er også knyttet til andre autoimmune sykdommer, inkludert skjoldbrusksykdom og lupus. Selv tørrhet i munnen og øynene har en tendens til å få mest oppmerksomhet i form av symptomer, mange Sjøgrens pasienter lider av gastrointestinale problemer.

Hvorfor gastrointestinale problemer?

Gastrointestinale sekreter ofte reduseres i pasienter med Sjøgrens syndrom, innbefattende en reduksjon i slim at linjene i mage-tarmkanalen. Ifølge Dr. Joop D van de Merwe, kan Sjøgrens også forårsake betennelse i mageslimhinnen, noe som kan føre til smerter og magesyke. Redusert spyttproduksjon kan gjøre det vanskelig å svelge matvarer og kan forårsake smerter i spiserøret.

Som alle Sjøgrens syndrom symptomer, kan disse gastrointestinale problemer gå gjennom perioder med fakkel-ups og remisjoner.

Gastrointestinale symptomer

Pasienter Sjøgrens syndrom kan stå overfor en rekke gastrointestinale symptomer. Noen kan utvikle overfølsomhet for visse matvarer, mens andre kan oppleve generelle symptomer på irritabel tarm syndrom som ikke er spesifikke for bestemte matvarer: gass, oppblåsthet, halsbrann og diaré. Redusert gastrointestinal slimete og andre væsker kan også føre til forstoppelse. Ikke alle Sjøgrens pasienten opplever disse symptomene, og når de gjør det, er forskjellig alvorlighetsgrad fra pasient til pasient.

Kosten behandlinger

Den beste kosten løsning på gastrointestinale fakkel-ups er å bestemme matvarer gjør symptomene verre, og for å unngå dem. Selv om noen utløse mat er spesifikke for den enkelte pasient, anbefaler legene å unngå krydret og syrlig mat og alkohol over hele linja. Hvis spiserør smerte er et problem på grunn av redusert spytt og problemer med å svelge, stikker til myk mat og væsker eller dyppe matvarer i sauser kan hjelpe. Unngå knas matvarer kan også bidra til, så vel som å spise mat ved romtemperatur i stedet for varmt.

Andre behandlinger

Ifølge LifeExtension gruppen, har essensielle fettsyrer vist seg lovende i lesse Sjøgrens symptomer. Vurdere å ta omega-3, omega-6, nattlysolje og cytokiner kosttilskudd. L-glutamin kan være gunstig spesielt adressering fordøyelsesproblemer ved å forbedre slimete sekret. Over the counter halsbrann og urolig mage medisiner kan også bidra til å administrere noen av symptomene.

Steroider noen ganger er foreskrevet for å behandle Sjøgrens symptomer, men disse ofte føre til magesyke selv. Sørg for å diskutere dine gastrointestinale problemer med legen din før du tar steroid behandling.

Cøliaki og få hjelp

Noen Sjögrens syndrom pasienter er også diagnostisert med cøliaki. Pasienter med cøliaki kan ikke fordøye mat med gluten. Leger er usikker på hvorfor det er en sammenheng mellom Sjøgrens og cøliaki, men det er viktig å la legen få vite om dine tarmproblemer, slik at du kan bli testet for denne tilstanden. Legen din kan også hjelpe deg med å komme opp med en spiseplan som gir deg de næringsstoffene du trenger uten å gjøre symptomene verre.