Digidexo.com

Kan Parasitter forårsake fordøyelsesproblemer?

Parasitter er levende organismer som lever i dyr og mennesker, ofte forårsaker helseproblemer og immunitetsspørsmål, noen ganger går ubemerket for måneder eller år.

De vanligste parasittene

Eksempler på parasitter som lever i fordøyelseskanalen hos mennesker og dyr er Giardia og Cryptosporidium, som er gått gjennom avføringen. Amøber er mikroorganismer som påvirker tynntarmen og tykktarmen.

Hva Parasitter Do

Parasitter forårsaker sykdom varierer fra mild til alvorlig, så symptomene ikke bør tas lett på. Amøber frigjøre et enzym som forårsaker magesår og abscesser som kan komme inn i blodbanen og nå andre organer, inkludert hjernen eller leveren. Cryptosporidium forårsaker diaré og sterke magesmerter. Giardia kan hindre opptaket av næringsstoffer, noe som resulterer i underernæring og en rekke andre magebesvær.

Potensielle farer

Parasitter kan også forveksles med kreftsvulster eller selv reise inn i hjernen, hjertet og lunger. De kan klumpe sammen og skade vitale organer og blokkere viktige veier.

Hva å se opp for

Parasitter lever i forurenset mat og vann, derfor er det best å avstå fra å drikke eller svelge vann fra elver, innsjøer, dammer, bekker eller bassenger.

Behandling

Hvis du mistenker en parasittisk infeksjon eller opplever symptomer, er det viktig å snakke med en lege. Hvis diagnosen, legen din vil mest sannsynlig behandle deg med antibiotika.