Digidexo.com

Augmentin Allergi Alternativ

Augmentin Allergi Alternativ


Augmentin er merkenavnet for en kombinasjon av antibiotika som inneholder generiske ingredienser amoxicillin og klavulansyre eller clavulanate. Noen mennesker er allergiske mot en av de medisiner som finnes i Augmentin og må motta en Augmentin alternativ.

Augmentin

Som Augmentin er et kombinasjonspreparat, vil det være viktig å bestemme den type allergisk reaksjon indikerer alvorlighetsgraden av intoleranse. Den amoxicillin delen av Augmentin er medlem av penicillin familien. Pasienter som er allergiske mot penicillin vil mest sannsynlig være ute av stand til å ta amoxicillin i enhver form og bør ikke bruke Augmentin. Symptom på ekte medisiner allergi er utslett, kløe i huden, elveblest, tetthet i brystet, hevelse i tunge, munn eller lepper og pustevansker. En allergisk reaksjon som involverer munn, svelg eller pustevansker er et medisinsk nødstilfelle, og bør behandles av lege umiddelbart.

Den andre delen av Augmentin er klavulansyre eller klavulanat. Klavulansyre er en ingrediens som tilsettes for å gjøre amoxicillin virke bedre ved å hindre bakterier fra å utvikle resistens. Klavulansyre mindre vanlig forårsaker allergiske reaksjoner som kløe, utslett og pustevansker, men det kan føre til andre intoleransereaksjoner som alvorlig gastrointestinal forstyrrelse og CNS endringer. Hvis en person ikke kan ta klavulansyre, kan de fortsatt være i stand til å ta amoxicillin eller andre penicillinprodukter av seg selv, men det er også mange andre alternativer.

Makrolider

Makrolider inkludert Zithromax eller Z-pak (azitromycin), Biaxin (klaritromycin) og EES eller Ery-Ped (erytromycin) er Augmentin allergi alternativer som brukes til å behandle en rekke sykdommer, inkludert respiratorisk, tannlege, bløtvev og andre infeksjoner. Erythromycins kan gi bivirkninger som for eksempel en metallisk smak i munnen eller gastrointestinal opprørt.

Kinoloner

Fluoroquinolone typen antibiotika som brukes som Augmentin alternativer i tilfeller av allergi eller intoleranse inkluderer Maxaquin (lomefloxacin), Levaquin (Levofloxacin), og Avelox (moksifloksacin). De brukes for en lang rekke infeksjoner, men kan føre til en risiko for sol følsomhet, nyreskader og er mer sannsynlig enn andre antibiotika for å bidra til utviklingen av en alvorlig gastrointestinal infeksjon med Clostridium difficile. Selv om de er nyttige for penicillin allergi, kan noen pasienter være allergisk mot dem.

Tetracykliner

Tetracycline gruppe antibiotika som Achromycin (tetracyklin) og Vibramycin (doksycyklin) brukes som alternativer til Augmentin for behandling av respiratoriske, dentale og bløtvevsinfeksjoner. Achromycin bør ikke tas av gravide kvinner eller barn under en alder av syv grunnet muligheten for grå tann misfarging i utviklingen av tennene på fosteret eller barnet.

Cefalosporiner

Cefalosporiner som Ceclor (cefaclor), Duricef (cefadroxil), og Keflex (cefalexin) var en gang de mest brukte antibiotika for Augmentin og andre penicillin allergi, men mange bakterier har blitt resistente mot dem. Nyere medisiner som Omnicef ​​(cefdinir) og Spectracef (cefditoren) er mer effektive; men de gjør bære en liten risiko for kryssfølsomhet med penicillin typen allergi. Ca 7 til 18 prosent av pasienter som er allergiske mot Augmentin eller andre penicillin typen antibiotika vil ikke være i stand til å ta cefalosporiner.