Digidexo.com

Poliovaksine Farene

Poliovaksine Farene


Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er polio et farlig virus som kan føre til lammelser eller død i noen som blir infisert. En vaksine er utviklet som hindrer personer fra å utvikle polio og denne vaksinen er vanligvis gitt som spedbarn. Selv om poliovaksine regnes som trygt, er det noen potensielle bivirkninger som kan oppstå etter vaksinasjon.

Farene ved Levende poliovaksine

Per CDC, polio oral polio vaksiner inneholder en levende virus. Selv om mange enkeltpersoner gitt polio vaksine tåler det veldig godt, det var noen tilfeller der enkeltpersoner faktisk utviklet polio på grunn av vaksinen. Etter 2000 ble polio vaksine gitt i en inaktiv form, slik at det ikke var mulig å trekke seg sammen polio.

Farene ved poliovaksine Når allergisk mot antibiotika

Personer som er allergiske mot visse antibiotika kan utvikle en allergisk reaksjon på poliovaksine. Ifølge CDC, hvis en person er allergisk mot streptomycin, polymyxin, eller neomycin bør ikke få en polio vaksine.

Ubehag på injeksjonsstedet

En vanlig bivirkning av poliovaksine er smerte eller ubehag ved injeksjonsstedet. For å minimalisere smerte barn kan gis en smertestillende slik som acetaminophen like før eller like etter en polio skudd blir administrert. Smerter forbundet med en poliovaksine avtar vanligvis etter et par dager.

Milde reaksjoner på poliovaksine

Hos noen pasienter kan det oppstå milde reaksjoner etter administrering av polio-vaksine. I tillegg til sårhet på injeksjonsstedet en person som har fått en poliovaksine kan oppleve feber. Dette er vanligvis kort sikt, men personer som får feber etter en poliovaksine bør fortelle legen sin om dette symptomet.

Alvorlig allergisk reaksjon mot poliovaksine

Sjelden alvorlige allergiske reaksjoner på polio vaksine kan forekomme etter administrering. CDC sier at hvis en person kommer til å utvikle en allergisk reaksjon på polio vaksine, vil det skje i de første timene. Tegn på en allergisk reaksjon på en poliovaksine inkluderer pustevansker, svakhet, tungpustethet, rask hjerterytme, og hevelse i halsen.