Digidexo.com

Energisystemer brukes av kroppen mens du trener

Fordøyelse gir energi

Fordøyelsen av matvarer er den viktigste kilden til energi for kroppen. Under normale, ikke-stresset forhold, menneskelige fordøyelsen bryter ned mat i sine atom komponenter, og slipper energien som er lagret inne. Fordi jorden er et lukket energisystem, stammer all energi som input fra sola; denne energi er lagret i planter, og deretter lagret i dyr som spiser plantene og overført til mennesker som spiser begge. Som mennesker fordøye planter og dyr, blir den lagrede energien frigis og sirkulert til kroppen gjennom sirkulasjonssystemet. Når en person øvelser, den resulterende økning i hjertefrekvens og energikrav be denne prosessen for å fullføre raskere.

Energi er trukket fra Fat

Fordi en persons presise energibehovet variere fra dag til dag, de fleste er i stand til å konsumere den nøyaktige mengden energi de trenger i løpet av en gitt tid. Når en person forbruker mer energi enn hun trenger på et gitt tidspunkt, stashes kroppen energien bort for senere bruk som fett. En person som utøver tungt kan raskt brenne gjennom energien fra maten hun har nylig spist, og kroppen må finne en alternativ energikilde til drivstoff treningsøkten. Det kraner energien som er lagret i fettcellene ved reconverting fett til energi, slippe det for bruk og distribuere den til viktige kroppslige systemer.

Adenosintrifosfat

Mens fordøyelsen og fett er de mer fotgjenger energiformer, er prosessen der de metaboliseres noe mer involvert. Ifølge trening eksperter på Sport Fitness Advisor, avhengig kroppen på en forbindelse som kalles adenosin trifosfat (ATP) for å trekke ut, distribuere og brenner energi under trening. Da ATP-utsettes for vann - en fremtredende del av kroppen - de tre proteingrupper som utgjør forbindelsen splittet fra hverandre. En, adenosindifosfat (ADP), virker til å frigjøre energien som er lagret i næringsmidler og fett.

Prosessen er avhengig av tre undersystemer av den metabolske prosess: I glykolytisk system, hjelper ATP frigjøre energien som er lagret på karbohydrater og glukose (sukker). Den oksidative prosessen kapitaliserer på den glycolytic systemets tiltak for å ytterligere bryte ned glukose til bruk i beta oksidasjon og etableringen av acetyl koenzym A, en komponent i utgivelsen av lagret mat energi. En tredje undersystem, ATP-PCR-systemet, benytter fordøyd og ubenyttede mat komponenter for å skape mer ATP, slik at syklusen for å fortsette.