Digidexo.com

Remedy for Følsomhet for Heat & Cold

Mange mennesker har problemer med å nyte visse matvarer og drikke fordi de sliter med tann følsomhet for varme og kulde. Dette er vanligvis ikke en alvorlig tilstand, men når du er i smerte mens de spiser og drikker det kan være en plage. Ta skikkelig vare på tennene, og se hva du spiser, og du kan være i stand til å holde din følsomhet i sjakk.

Tannkrem

Undersøke materialene du bruker til å pusse tennene, for eksempel tannkrem og tannbørste, og også hvordan du pusser tennene. Tannkremer som hevder å bleke eller kontroll tartar kan faktisk øke din ubehag. Den viktigste ingrediensen du ønsker å unngå er natrium pyrofosfat. I stedet bruker tannkrem utviklet for å hjelpe følsomme tenner. Noen merker er: Sensodyne, Denquel og Arm & Hammer.

Tannbørste

Det er flere grunner til følsomhet. Flertallet av tiden det er når tannemaljen er slitt ned. Din emalje er et belegg som beskytter tennene.
Vurdere å bytte til en tannbørste som er myk bust. Hard-tannbørster kan fjerne emalje. I tillegg ta hensyn til hvordan du pusser tennene. Det er best å bruke en opp-og-ned-bevegelse. Ikke børste for hardt, og holde seg borte fra tannkjøttet. Bare disse få trinn kan gjøre underverker for dine sensitive tenner.

Acid

Unngå all mat og juice som er sure, som de kan erodere tannemaljen. Sitroner, lime og appelsiner er noen eksempler. Noen ganger søtsaker kan forverre sensitive tenner. Begrens godteri hvis du opplever ubehag mens du spiser dem. Også holde seg borte fra ekstremt varm eller kald mat.

Spytt

Dr. Catherine M. Flaitz, dekan ved University of Texas Dental Branch i Houston, sier at tapet av tannoverflaten kan forårsake følsomhet for varme og kulde. I tillegg, kan utilstrekkelig spytt eller spytt som er for tykk til å bidra til oppmykning av tennene. Prøv å skylle med vann og natron å oppmuntre til re-stivning av tennene. Bruk en liten mengde vann med ¼ teskje natron. Tygge sukkerfri tyggegummi er en annen god måte å øke spytt og oppmuntre re-herding.