Digidexo.com

Slik fjerner luft fra en sprøyte

Slik fjerner luft fra en sprøyte


Å gi injeksjoner hjemme betyr å vite hvordan du trygt injisere medisinen inn i dine årer. Venene har ikke luft i dem naturlig, noe som betyr at det kan føre til komplikasjoner med hjertet og sirkulasjonssystemet hvis du introdusere noen luftbobler. Spør din lege eller sykepleier for å demonstrere den riktige måten å gi deg selv injeksjoner.

Slik fjerner luft fra en sprøyte

Sett tuppen av sprøyten inn i medisin eller væske som du skal injisere inn i deg selv. Utarbeide mer enn dosen din krever. For eksempel, hvis du antar å gi deg selv 10cc av medisin, utarbeide 12 til 13cc. Innen du fjerne luftbobler, vil du ha riktig dosering av medisin.

•  Hold sprøyten vertikalt, med spissen vendt mot taket. Luft i sprøyten vil stige til tuppen fra sugetrykket som skapes ved å trekke væsken opp. Slå mot siden av sprøyten slik at eventuelle luftbobler som sitter fast på innsiden av røret stiger til toppen.

•  Trykk ned stempelet langsomt for å slippe noen store luftbobler. Noen av medisinen vil sprute ut av spissen. Luftboblene vil bli også bli utgitt på depresjon. Skyv væske ut av sprøyten før medisinen er på foreskrevet dose.

Slå mot siden av sprøyten på nytt å foreta noen andre mindre luftbobler stiger til toppen. Trykk sakte sprøyten på nytt for å presse at luftboblen ut av spissen. Det skal ikke være noe luft i sprøyten i det hele tatt. Hvis det er, gjenta dette trinnet.

•  Gi deg selv injeksjonen, i henhold til instruksjonene fra din lege eller sykepleier.

Hint

  • Ikke injisere selv, hvis noen av skiltene er forvirrende eller uklart.